Τα λαδερά φαγητά και τα λαχανικά, αν και είναι μέρος της παραδοσιακής μας κουζίνας δεν είναι αγαπητά από όλους οπότε κάποιες φορές,
ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, μικρά ή μεγάλα, μπαίνεις στη διαδικασία να τα φτιάξεις λίγο πιό θελκτικά.
Ένα από αυτά είναι ο αρακάς. Κάποιοι τον τρώνε ευχαρίστως κοκκινιστό, κάποιοι λεμονάτο ή αυγολέμονο και κάποιοι καθόλου. Αν όμως τους τον κάνεις τάρτα;
Ζύμωσε 2 1/2 - 3 κούπες αλεύρι με 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, λίγο αλάτι, 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και λίγο ξερό δενδρολίβανο.
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να την απλώσεις με το χέρι σε ένα ταψί που έχεις λαδώσει ελαφρά.
Τώρα σε μια κατσαρόλα βάζεις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρεις για λίγα λεπτά 1-2 καρότα σε κυβάκια, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1/2 κιλό αρακά.
Προσθέτεις λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 αυγό, 200 γραμμάρια φέτα ή ανθότυρο και αλατοπίπερο.
Εγώ μοίρασα τη ζύμη σε δύο μικρότερα ταψάκια, στη μισή γέμιση πρόσθεσα 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
και όσοι έφαγαν από αυτή την τάρτα τους παρέπεμψε και λίγο σε πίτσα.
Αφήνεις τη γέμιση να κρυώσει λίγο και την απλώνεις πάνω στη ζύμη. Ψήνεις 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς.
0 Σχόλια