Ανάποδη τάρτα ντομάτας

Αυτή η ανάποδη τάρτα ντομάτας είναι ένα πλούσιο και πολύ νόστιμο ορεκτικό που όλες οι γεύσεις συνδυάζονται τέλεια μεταξύ τους. Η ζύμη είναι ένα αφράτο αλμυρό κέικ και η σάλτσα ντομάτας έχει την ένταση που χρειάζεται για να το συνοδεύσει. Έλα να δούμε πως γίνεται...
 
Σε ένα λαδωμένο ταψί ανακατεύεις 1 1/2 κούπα ντομάτες σε κυβάκια, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 10 ελιές σε ροδέλες, 1 κουταλιά κάπαρη ξαρμυρισμένη, 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια, 5-6 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
και πιπέρι.
Αλάτι για τα δικά μου γούστα δε χρειάζεται καθόλου γιατί και η κάπαρη, οι ελιές και οι αντζούγιες είναι ήδη αλμυρά αλλά αν θέλεις αλατίζεις λίγο.

Σε ένα μπολ χτυπάς 4 αυγά με 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό και προσθέτεις αλατοπίπερο, 1/3 κούπας ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 
1 κουταλιά δενδρολίβανο και 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή.
Βάζεις τη ζύμη πάνω από τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζεις με λίγο σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεις 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλα κι αν θέλεις πασπαλίζεις με τριμμένη γραβιέρα.

Την ανάποδη τάρτα ντομάτας την είχα δεί πριν από αρκετά χρόνια σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή από τον Ανδρέα Λαγό
Την έχω φτιάξει αρκετές φορές και όχι απαραίτητα με όλα τα υλικά.
Να σου πω πως η αρχική συνταγή πρότεινε τη σάλτσα με ντοματάκι κονκασέ από κονσέρβα και πιπεριά Φλωρίνης από βάζο. Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ φρέσκια ντομάτα και πιπεριά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια