Ανάποδη τάρτα ντομάτας

Την ανάποδη τάρτα ντομάτας την είχα δεί πριν από αρκετά χρόνια σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή από τον Ανδρέα Λαγό
Την έχω φτιάξει αρκετές φορές και όχι απαραίτητα με όλα τα υλικά. Αν σου αρέσουν οι γεύσεις της αντζούγιας και της κάπαρης εδώ συνδιάζονται πολύ ωραία.

Σε ένα λαδωμένο ταψί ανακατεύεις 1 1/2 κούπα ντομάτες σε κυβάκια, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά μουστάρδα, 1/2 κουταλάκι ζάχαρη, 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 σκελίδα σκόρδο λιωμμένη, 10 ελιές σε ροδέλες, 1 κουταλιά κάπαρη ξαλμυρισμένη, 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια, 5-6 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα και πιπέρι.
Αλάτι για τα δικά μου γούστα δε χρειάζεται καθόλου γιατί και η κάπαρη, οι ελιές και οι αντζούγιες είναι ήδη αλμυρά αλλά αν θέλεις αλατίζεις λίγο.

Σε ένα μπολ χτυπάς 4 αυγά με 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό και προσθέτεις αλατοπίπερο, 1/3 κούπας ελαιόλαδο, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, 
1 κουταλιά δενδρολίβανο και 1 1/2 κούπα φαρίνα. Η ζύμη θα είναι περίπου σαν του κέικ. 
Τη βάζεις πάνω από το μείγμα ντομάτας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζεις με λίγο σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνεις 30 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς. Αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλα κι αν θέλεις πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί που λιώνει.

Να σου πώ πως η αρχική συνταγή πρότεινε τη σάλτσα με ντοματάκι κονκασέ από κονσέρβα.
Εγώ προτιμώ να χρησιμοποιώ φρέσκια ντομάτα αλλά για ευκολία μπορείς να χρησιμοποιήσεις κι εσύ κονκασέ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες