Μέχρι να ετοιμαστείς και να πας στο φούρνο το πρωί, έχεις ήδη ψήσει την τυρόπιτα κουρού στο σπίτι.
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ζυμώνεις 3 κούπες φαρίνα, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 κεσεδάκι
ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
Χωρίζεις στη μέση και ανοίγεις δυό φύλλα, 1/2
εκατοστό πάχος, με το χέρι. Στρώνεις το ένα φύλλο σε ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνεις στην επιφάνεια
τρίμματα φέτας ή ανθότυρου και καλύπτεις με το
δεύτερο φύλλο. Αλείφεις με λίγο γάλα και πασπαλίζεις αν θέλεις με
σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Ψήνεις 20-25 λεπτά κι έτοιμη.
*Μπορείς να την έχεις προετοιμάσει από το βράδυ και το
πρωί να την ψήσεις.
Έτσι το δεκατιανό στο σχολείο ή τη δουλειά είναι
γρήγορο αλλά όχι "βρώμικο".
0 Σχόλια