Ψιλοκόβεις 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο και τα σοτάρεις με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Προσθέτεις 450 γραμ. καλαμάρια κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα, και αφήνεις να βγάλουν τα υγρά τους για λίγα λεπτά. Προσθέτεις 1 φετούλα φρέσκο τζίτζερ, 1 καρότο και 1 πιπεριά σε κυβάκια και σβήνεις με το χυμό 1 πορτοκαλιού. Προσθέτεις 3-4 κουταλιές μουστάρδα, απαλή ή καυτερή αναλόγως πόσο πικάντικο θέλεις το φαγητό σου, 2 κούπες ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και 3-4 κόκκους μπαχάρι.
Αφήνεις να βράσει λιγότερο από 10 λεπτά,γιατί τα καλαμαράκια μετά σφίγγουν και θέλουν πολύ ώρα για να μαλακώσουν πάλι.
Αφαιρείς από τη σάλτσα τα καλαμάρια και
το μπαχάρι και όπως είναι ακόμα ζεστή ρίχνεις μέσα 1 κούπα πλιγούρι.
Αν η
σάλτσα δεν το καλύπτει συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό, σκεπάζεις την
κατσαρόλα κι αφήνεις να φουσκώσει περίπου 30 λεπτά.
Κόβεις 1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια κι ανακατεύεις με το πλιγούρι. Αν χρειάζεται συμπληρώνεις αλάτι και σερβίρεις με φρέσκο μαϊντανό στο πιάτο.
Μπορείς φτιάξεις το ίδιο νόστιμο φαγητό και με μισή ποσότητα καλαμαράκια και μισή ποσότητα γαρίδες.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια