Smoothies

Τα smoothies είναι από τις συνήθειες που γίνονται λατρεία. Αν ξεκινήσεις να φτιάχνεις αυτά τα πολύχρωμα ροφήματα που σε δροσίζουν και σε χορταίνουν, παίρνει φωτιά το μπλέντερ!
Σε γεμίζουν ενέργεια, βιταμίνες και μπορούν να καλύψουν την ανάγκη για γλυκό χωρίς τύψεις. 
Το βασικό συστατικό για ένα κρεμώδες, απολαυστικό smoothie είναι 1 ώριμη μπανάνα που έχεις φροντίσει να βάλεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες πριν τη χρησιμοποιήσεις. Κι όταν λέω ώριμη εννοώ πολύ ώριμη, σχεδόν να είναι μαύρη εξωτερικά όπως αυτές. 
Εγώ φροντίζω όλους τους καλοκαιρινούς μήνες να έχω στην κατάψυξη σακουλάκια με μπανάνες κομμένες σε ροδέλες. Βάζοντας μια μπανάνα και μερικά παγάκια στο μπλέντερ, έχεις ένα απίστευτα γευστικό και δροσερό ρόφημα.
Από κεί και πέρα μπορείς να προσθέσεις όποιο άλλο φρούτο θέλεις για να το αρωματίσεις, να το χρωματίσεις, να το κάνεις πιο πλούσιο σε βιταμίνες και να το φέρεις στις προτιμήσεις σου. Αν το θέλεις πιο αραιό προσθέτεις στο μπλέντερ και λίγο κρύο νερό ή γάλα με χαμηλά λιπαρά. 
Δε χρειάζεται κάποιο γλυκαντικό επιπλέον γιατί η ώριμη μπανάνα δίνει όση γλύκα χρειάζεται, αν όμως θέλεις απαραίτητα να προσθέσεις κάτι, καλύτερα να είναι ένα κουταλάκι μέλι.
 *****
Το πρώτο που μπορείς να προσθέσεις για να αποκτήσεις ένα σοκολατένιο ρόφημα είναι 1/2 κουταλάκι σκόνη κακάο.
 
*****
Αν στο μπλέντερ προσθέσεις 1 δόση καυτό espresso που μέσα θα έχεις αφήσει μερικά κομματάκια κουβερτούρα να λιώσουν και να συνεχίσεις το χτύπημα με 3-4 παγάκια, το αποτέλεσμα είναι ένα τέλειο φρεντοτσίνο με βελούδινη υφή.
  *****
Για ένα πιο πλούσιο ρόφημα με γεύση ροδάκινο προσθέτεις 1 ώριμο μικρό ροδάκινο, 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 κούπα κρύο νερό και 1 κουταλάκι μέλι.
*****
Το γλυκό φραουλένιο smoothie δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να προσθέσεις 5-6 ώριμες φράουλες στο μπλέντερ.
  *****
Ένα smoothie που δίνει σοκολατένια γεύση χωρίς ίχνος σοκολάτας γίνεται αν στο μείγμα βάλεις 1 κουταλάκι χαρουπάλευρο
Οι ιδιότητες που έχει το χαρούπι το κάνουν ένα ρόφημα τούρμπο για τον οργανισμό.
*****
Στα smoothies με κακάο ή χαρουπάλευρο, ο χυμός και το ξύσμα μισού πορτοκαλιού τα κάνει ακόμα πιο ξεχωριστά.
*****
Το πράσινο smoothie μπορείς να το πείς και σαλάτα αλλά δεν είναι. Σε αιφνιδιάζει στην πρώτη γουλιά με τη δροσιά του και αν σκέφτεσαι πως θα μυρίζει σπανάκι σου λέω πως η γεύση που ξεχωρίζει είναι αυτή του αγγουριού. Στο βασικό μείγμα της μπανάνας προσθέτεις 2 χούφτες φρέσκο σπανάκι baby, 1 μικρό αγγουράκι, 1/2 πράσινο μήλο, 1/4 αβοκάντο και 1/2 κούπα κρύο νερό.
*****
Ένα ακόμα ξεχωριστό smoothie είναι αυτό με το παντζάρι. Προσθέτεις 1 μεσαίο παντζάρι βρασμένο ή στον ατμό, το χυμό 1 πορτοκαλιού και 2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά. Αν είναι πολύ πηχτό, λίγο κρύο νερό δίνει τη λύση.
*****
Τώρα αν θέλεις ένα ρόφημα που θα σε ταξιδέψει λίγο πιό μακριά μαζί με τη γνωστή μπανάνα και τον πάγο θα χτυπήσεις στο μπλέντερ 2 φέτες φρέσκο ανανά, λίγο γάλα καρύδας και χυμό ανανά τόσο ώστε να γίνει όσο αραιό το επιθυμείς.
Όποια κι αν είναι η επιλογή σου το σίγουρο είναι πως θα γίνει καθημερινή σου συνήθεια για όποια ώρα της ημέρας ζητάς λίγη ενέργεια ή γλύκα ή δροσιά ή απλώς κάτι νόστιμο να πιείς. 
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια