Μπισκότα βρώμης

Είναι κάποιες φάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου που δεν θέλει ή δε μπορεί να φάει ορισμένα τρόφιμα. Σε μια τέτοια περίοδο λοιπόν, που ένα θέμα υγείας μου απαγόρευε το σταρένιο αλεύρι, τα γαλακτοκομικά, το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη και φυσικά οτιδήποτε τα περιείχε, στην κουζίνα μου δημιουργήθηκαν αυτά τα μπισκότα.
Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι ενώ δεν περιέχουν τίποτα από όλα αυτά, είναι πολύ νόστιμα και ταυτόχρονα χορταστικά κι άρεσαν σε όλους. Έτσι συνεχίζω να τα φτιάχνω συχνά για ένα υγιεινό και γευστικό σνακ.

Για να τα φτιάξεις τρίβεις 1 μήλο και το ανακατεύεις με 5 κουτ.σ. μέλι και 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Πρόσθεσε 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κουτ.γλ. κανέλα, 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ και το χυμό 1 πορτοκαλιού με 1 κουτ.γλ. σόδα ανακατεμένο μέσα να φουσκώσει. Ανακατεύεις καλά και ζυμώνεις με 300 γραμμάρια βρώμη αλεσμένη σε αλεύρι, 50 γρ. σταφίδες κι 150 γραμμάρια ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια). 
*Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις το μήλο με μπανάνα και τους ξηρούς καρπούς με ίση ποσότητα σταγόνες κουβερτούρας. Επίσης μπορείς να προσθέσεις στο αρχικό μείγμα 1-2 κουτ.σ. χαρουπάλευρο που θα τους δώσει σοκολατένια γεύση και μεγαλύτερη γλύκα. 
 
Πλάθεις 25 μπισκότα περίπου 35 γρ. το ένα και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια