Η αλήθεια είναι πως έχω μια
μεγάλη συμπάθεια στις τάρτες, γλυκές ή αλμυρές.
Μου αρέσει να βλέπω τα υλικά που περιέχουν κι όχι να τα καλύπτω μ' ένα φύλλο ζύμης.
Και είναι και πιό ωραία η φωτογραφία για το
instagram!
Η συγκεκριμένη είναι μια απλή και τίμια τάρτα τυριών.
Η βάση έχει 1 κεσεδάκι στραγγιστό
γιαούρτι, 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο, 2 1/2 κεσεδάκια περίπου αλεύρι, 1/2
κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι.
Το ζυμάρι πρέπει να είναι
μαλακό κι όχι όπως για να ανοίξουμε φύλλο.
Το ανοίγεις με το χέρι σε ένα λαδωμένο ταψί ή δύο μικρότερες ταρτιέρες.
Τρίβεις τώρα 200 γραμμάρια φέτα και 200
γραμμάρια ανθότυρο (ή μόνο ανθότυρο αν θέλεις να μειώσεις λιγο τα λιπαρά) με το πιρούνι κι ανακατεύεις
με 2 αυγά, λίγο πιπέρι
και λίγο μοσχοκάρυδο.
Βάζεις το μείγμα πάνω στη ζύμη κι αν θέλεις πασπαλίζεις και
με ελάχιστο τριμμένο ρεγκάτο.
Ψήνεις 25 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς -αφου έχεις προθερμάνει-
ελέγχοντας βέβαια μη γίνει κάρβουνο γιατί ο κάθε φούρνος έχει τα δικά
του θέματα. Μόλις πάρει χρωματάκι τη βγάζουμε, δεν περιμένουμε να περάσει ντε και καλά ο χρόνος που λέει η συνταγή!
Τρώγεται και κρύα αν προλάβει να κρυώσει.
0 Σχόλια