Τάρτα τυριών

Η αλήθεια είναι πως έχω μια μεγάλη συμπάθεια στις τάρτες, γλυκές ή αλμυρές. 
Μου αρέσει να βλέπω τα υλικά που περιέχουν κι όχι να τα καλύπτω μ' ένα φύλλο ζύμης. 
Και είναι και πιο ωραία η φωτογραφία για το instagram!
Η συγκεκριμένη είναι μια απλή και τίμια τάρτα τυριών. 
Η βάση έχει 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο, 2 1/2 κεσεδάκια περίπου αλεύρι, 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι
Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό κι όχι όπως για να ανοίξουμε φύλλο. 
Το ανοίγεις με το χέρι σε ένα λαδωμένο ταψί ή δύο μικρότερες ταρτιέρες.
Τρίβεις τώρα 200 γραμμάρια φέτα και 200 γραμμάρια ανθότυρο (ή μόνο ανθότυρο αν θέλεις να μειώσεις λίγο τα λιπαρά) με το πιρούνι κι ανακατεύεις 
με 2 αυγά, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
Βάζεις το μείγμα πάνω στη ζύμη κι αν θέλεις πασπαλίζεις και με ελάχιστο τριμμένο ρεγκάτο
Ψήνεις 25 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς -αφού έχεις προθερμάνει- ελέγχοντας βέβαια μη γίνει κάρβουνο γιατί ο κάθε φούρνος έχει τα δικά του θέματα. Μόλις πάρει χρωματάκι τη βγάζουμε, δεν περιμένουμε να περάσει ντε και καλά ο χρόνος που λέει η συνταγή!
Τρώγεται και κρύα αν προλάβει να κρυώσει.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια