Τάρτα τυριών

Η αλήθεια είναι πως έχω μια μεγάλη συμπάθεια στις τάρτες, γλυκές ή αλμυρές. 
Μου αρέσει να βλέπω τα υλικά που περιέχουν κι όχι να τα καλύπτω μ' ένα φύλλο ζύμης. 
Και είναι και πιό ωραία η φωτογραφία για το instagram!
Η συγκεκριμένη είναι μια απλή και τίμια τάρτα τυριών. 
Η βάση έχει 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι, 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο, 2 1/2 κεσεδάκια περίπου αλεύρι, 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι. 
Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό κι όχι όπως για να ανοίξουμε φύλλο. 
Το ανοίγεις με το χέρι σε ένα λαδωμένο ταψί ή δύο μικρότερες ταρτιέρες.
Τρίβεις τώρα 200 γραμμάρια φέτα και 200 γραμμάρια ανθότυρο (ή μόνο ανθότυρο αν θέλεις να μειώσεις λιγο τα λιπαρά) με το πιρούνι κι ανακατεύεις 
με 2 αυγά, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. 
Βάζεις το μείγμα πάνω στη ζύμη κι αν θέλεις πασπαλίζεις και με ελάχιστο τριμμένο ρεγκάτο. 
Ψήνεις 25 - 30 λεπτά στους 180 βαθμούς -αφου έχεις προθερμάνει- ελέγχοντας βέβαια μη γίνει κάρβουνο γιατί ο κάθε φούρνος έχει τα δικά του θέματα. Μόλις πάρει χρωματάκι τη βγάζουμε, δεν περιμένουμε να περάσει ντε και καλά ο χρόνος που λέει η συνταγή!
Τρώγεται και κρύα αν προλάβει να κρυώσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια