Πάστα Φλώρα η γνωστή


Η κυρία αυτή είναι πάντα ευπρόσδεκτη στις παρέες της.
Δε θα σε απογοητεύσει ποτέ, δε θα είναι κάτι άλλο από αυτό που θέλεις να γευτείς, δε σου πάει κι η καρδιά να την "πειράξεις" και δεν έχει μεγάλα ποσοστά αποτυχίας.
Για να την απολαύσεις ζυμώνεις 200 γραμμάρια βούτυρο από το ψυγείο σε κομματάκια -μην το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, 1 αυγό,
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ και 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού.
Τρίβεις αρχικά το βούτυρο με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ να γίνουν ψίχουλα και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.
Χωρίζεις τη ζύμη σε δύο μέρη - 2/3 και 1/3 περίπου - κι απλώνεις το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι με τα χέρια σου χωρίς να το ανοίξεις σε φύλλο.
Επάνω στη ζύμη βάζεις μαρμελάδα σε γεύση της επιλογής σου, σε αρκετή ποσότητα γιατί με το ψήσιμο στεγνώνει, αφήνοντας γύρω γύρω περιθώριο ενός εκατοστού.
Με το μικρό κομμάτι ζύμης φτιάχνεις κορδόνια και τα βάζεις πάνω από τη μαρμελάδα χιαστή.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα το φούρνο σου.
Όταν κρυώσει πασπαλίζεις με λίγη άχνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες