Κολοκυθόσουπα βελουτέ με ψητά λαχανικά

Ποιος μπορεί ν' αντισταθεί σε ένα μπολ με αχνιστή πικάντικη κολοκυθόσουπα; Αν δε μπορείς ούτε εσύ, τότε δες τι υλικά χρειάζεσαι για να την απολαύσεις! 

Κόβεις σε μεγάλα κομμάτια 1 μικρή κολοκύθα περίπου 700 γραμ., 1 μεγάλο καρότο, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και 7-8 ντοματίνια. Τα αλατοπιπερώνεις, ψεκάζεις με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο και ψήνεις τα λαχανικά στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή στο airfryer στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα. 

Αφήνεις λίγα λεπτά τα λαχανικά να πέσει η θερμοκρασία τους και να βάζεις στον πολυκόφτη μαζί με 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, όποια προτιμάς, 1/4 κουτ.γλ. ξερή ρίγανη, το χυμό 1 πορτοκαλιού και 1 κούπα ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Αν δε χωράνε όλα μαζί τα μοιράζεις σε δυο, τρεις δόσεις. Πολτοποιείς καλά τα λαχανικά και μεταφέρεις τον πολτό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα και αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό μέχρι να έχει την υφή που σου αρέσει. Σιγοβράζεις τη σούπα 4-5 λεπτά και σερβίρεις με λίγη κρέμα γάλακτος επιπλέον στο πιάτο ή γιαούρτι.  


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια