Κόβεις σε μεγάλα κομμάτια 1 μικρή κολοκύθα περίπου 700 γραμ., 1 μεγάλο καρότο, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο και 7-8 ντοματίνια. Τα αλατοπιπερώνεις, ψεκάζεις με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο και ψήνεις τα λαχανικά στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή στο airfryer στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά να μαλακώσουν καλά και να πάρουν χρώμα.
Αφήνεις λίγα λεπτά τα λαχανικά να πέσει η θερμοκρασία τους και να βάζεις στον πολυκόφτη μαζί με 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή, όποια προτιμάς, 1/4 κουτ.γλ. ξερή ρίγανη, το χυμό 1 πορτοκαλιού και 1 κούπα ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών. Αν δε χωράνε όλα μαζί τα μοιράζεις σε δυο, τρεις δόσεις. Πολτοποιείς καλά τα λαχανικά και μεταφέρεις τον πολτό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτεις 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα και αν χρειάζεται επιπλέον ζεστό νερό μέχρι να έχει την υφή που σου αρέσει. Σιγοβράζεις τη σούπα 4-5 λεπτά και σερβίρεις με λίγη κρέμα γάλακτος επιπλέον στο πιάτο ή γιαούρτι.


0 Σχόλια