Η κόκκινη φακή είναι ένα ιδιαίτερα νόστιμο όσπριο που μπορείς εκτός από σούπα να τη χρησιμοποιήσεις και σαν βάση για χορτοφαγικά μπιφτέκια. Σήμερα θα σου δείξω μια πεντανόστιμη βελουτέ με λαχανικά.
Βάζεις σε μια κατσαρόλα 250 γραμ. κόκκινη φακή, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 3 καρότα, 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 πατάτα, 1 ώριμη ντομάτα, 1 χούφτα φύλλα δυόσμου, μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη, ξύσμα λεμονιού, 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 φύλλο δάφνη, 5-6 κουτ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτεις ζεστό νερό να σκεπάσει όλα τα υλικά και σιγοβράζεις για 25-30 λεπτά περίπου προσέχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσεις λίγο νερό ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμη η φακή, αφήνεις λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ ή λίγη λίγη ποσότητα στο μπλέντερ σου. Σερβίρεις με λίγο ωμό ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
0 Σχόλια