Ντόνατς λεμονιού με παπαρουνόσπορο στο φούρνο


Το λεμόνι με τον παπαρουνόσπορο είναι από τους συνδυασμούς που δημιουργούν μικρές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Σήμερα θα τα δούμε να συναντιούνται στα ντόνατς που θα ψήσουμε στο φούρνο.  


Σε ένα μπολ βάζεις 300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ., 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 αυγά, 50 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη ή 2 κουτ.σ. μέλι, 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας, ξύσμα 1 λεμονιού, μια τσιμπιά αλάτι, 100 ml βούτυρο λιωμένο ή ηλιέλαιο, 250 ml ξινόγαλα ή αραιωμένο γιαούρτι (1/3 κούπας γιαούρτι και 2/3 κούπας νερό) και 1 κουτ.σ. παπαρουνόσπορο. Ανακατεύεις καλά το μείγμα με τον αυγοδάρτη και αφήνεις για 10 λεπτά στην άκρη.

Βουτυρώνεις το ταψάκι με τις φόρμες για ντόνατς, ακόμα κι αν είναι αντικολλητικό ή σιλικόνης και τις γεμίζεις αφήνοντας 1/2 εκατοστό από χείλος τους. Για ευκολία μπορείς να βάλεις το μείγμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε ένα μπουκαλάκι με μύτη. Ψήνεις τα ντόνατς στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. Η ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 20 μικρά ντόνατς.

Αφήνεις τα ντόνατς να κρυώσουν ελαφρώς για να τα γαρνίρεις με γλάσο. Ανακατεύεις 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και μερικές κουταλίτσες νερό μέχρι να έχεις ένα παχύρευστο γλάσο. Βουτάς τη μια μεριά των ντόνατς στο γλάσο και πασπαλίζεις αμέσως με λίγο παπαρουνόσπορο, για να κολλήσει πριν αρχίσει να στεγνώσει.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια