Γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα

Ένας από τους πιο νόστιμους νηστίσιμους μεζέδες είναι οι γαρίδες σαγανάκι. Χωρίς πολλά υλικά, με τα αρώματα της θάλασσας και του ούζου, γίνεται πάντα το κεντρικό πιάτο των μεζέδων. 

Καθαρίζεις από το κέλυφος και το εντεράκι τους 1 κιλό φρέσκες γαρίδες και τις αφήνεις να στραγγίξουν από τα νερά τους. Πλένεις καλά τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και λίγο περισσότερο και μερικούς κόκκους μπαχάρι και τα βράζεις για 5 λεπτά. Σουρώνεις και κρατάς το ζωμό ζεστό για να τον χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα. 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα βάζεις 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι με 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο να σωταριστούν καλά και προσθέτεις τις γαρίδες. Τις αφήνεις για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και σβήνεις με 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο. Αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφαιρείς τις γαρίδες από το σκεύος. Αλατίζεις, προσθέτεις 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 500 γραμ. τριμμένη ντομάτα και το ζωμό από τα κεφάλια. Βράζεις τη σάλτσα μέχρι να πιεί όλα τα υγρά της και να πήξει, σε μεσαία θερμοκρασία και βάζεις ξανά στο σκεύος τις γαρίδες να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Προσθέτεις φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό και σερβίρεις. 

Αν δε νηστεύεις λίγο πριν απομακρύνεις από την εστία, βάζεις στη σάλτσα 1/2 κούπα τρίμματα φέτας.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια