Όταν σκεφτόμαστε comfort food, σίγουρα ένα από τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό είναι ένα πιάτο με αχνιστά γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Έλα να δεις πως θα φτιάξεις εύκολα το πεντανόστιμο αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων!
Θα χρειαστείς 600 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά, 150 γραμ. ρύζι καρολίνα, 1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνεις καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και αφήνεις τον κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο. Πλάθεις μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Σε μια κατσαρόλα βάζεις 1 1/2 λίτρο νερό, 1/4 κούπας ελαιόλαδο, 3-4 καρότα σε φέτες, αλάτι και πιπέρι να πάρουν μια βράση και βάζεις με προσοχή μέσα τα γιουβαρλάκια και 2-3 κουτ.σ. ρύζι. Βράζεις το φαγητό για 25-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και σβήνεις την εστία να σταματήσει ο βρασμός.
Λίγο πριν σβήσεις το φαγητό, χτυπάς σε ένα βαθύ σκεύος τα ασπράδια από 2 αυγά σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτεις τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα και στο τέλος το χυμό 1 μεγάλου λεμονιού. Παίρνεις με τη βαθιά κουτάλα, μερικές κουταλιές από το ζεστό ζωμό και τον ανακατεύεις με το αυγολέμονο, έτσι ώστε να μην "κόψουν" τα αυγά και μεταφέρεις όλο το αυγολέμονο στην κατσαρόλα. Κουνάς κυκλικά την κατσαρόλα για να ενσωματωθεί με όλο το ζωμό και βάζεις να πάρει άλλη μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία. Δοκιμάζεις το λεμόνι κι αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο στο τέλος.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια