Ο μπακαλιάρος πλακί είναι ένα πιάτο από αυτά που χαρακτηρίζουμε "λουκούμι"! Πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό, εύκολο στην παρασκευή του και πολύ γρήγορο αν επιλέξουμε να το κάνουμε στην κατσαρόλα.
Προσωπικά επιλέγω το φαγητό αυτό να το φτιάχνω με παστό μπακαλιάρο που έχω ξαρμυρίσει για 24 ώρες αλλά μπορείς να το φτιάξεις και με κατεψυγμένα φιλέτα και φυσικά με φρέσκο μπακαλιάρο. Με ένα κουτάλι περιχύνεις και το ψάρι με τη σάλτσα και σκεπάζεις με το καπάκι. Σιβογράζεις για 10-15 λεπτά ακόμα το φαγητό μέχρι να δεις ότι είναι έτοιμο το ψάρι και η σάλτσα του έχει μελώσει.
Πλακί μπορείς να μαγειρέψεις και άλλου είδους φρέσκα ψάρια, όπως σολομό, γλώσσες, λαβράκια, τσιπούρες αλλά και μικρά ψαράκια όπως γαύρο και σαρδέλα.
Μπορείς επίσης αντί να το μαγειρέψεις στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα να το ψήσεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Ακολουθείς την ίδια διαδικασία και μόλις δεις ότι οι πατάτες στο ταψί τρυπιούνται βάζεις επάνω τους τα ψάρια και συνεχίζεις το ψήσιμο για 15 λεπτά περίπου αναλόγως το μέγεθος του ψαριού.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια