Χειμερινό τουρλού


Το τουρλού, ένα φαγητό που το συνηθίζουμε πιο πολύ το καλοκαίρι, φοράει τα πορτοκαλί λαχανικά του χειμώνα και γίνεται λουκούμι!  

Κόβεις σε μεσαία κομμάτια 4-5 καρότα, 1-2 γλυκοπατάτες κ 1 κομμάτι 500 γρ. πορτοκαλί κολοκύθα να είναι όλα μαζί περίπου 1 κιλό. Τα σοτάρεις σε ένα μεγάλο τηγάνι με 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και σβήνεις με το χυμό 1 λεμονιού κι 1 πορτοκαλιού. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. μουστάρδα, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και λίγους σπόρους κόλιανδο

Σκεπάζεις με ζεστό νερό και σιγοβγάζεις μέχρι να μαλακώσουν και να μείνει το φαγητό με τη σαλτσούλα του. Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα, προσθέτεις λίγο ζεστό νερό.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια