Σπαγγέτι με κρεμώδη σάλτσα λεμονιού

Για μια γρήγορη και πεντανόστιμη μακαρονάδα, βράζεις 400 γρ. σπαγγέτι και τα σουρώνεις 2-3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του προτεινόμενου χρόνου βρασμού. Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρεις 1 μικρή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο και 1/4 κουτ.γλ μπούκοβο με 5 κουτ. σ. ελαιόλαδο. Προσθέτεις στο τηγάνι 1 κουτ. σ. αλεύρι και το σοτάρεις κι αυτό ένα λεπτό ακόμα. Σβήνεις με 1/2 κούπα λευκό κρασί ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις να μη σβολιάσει και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σιγοβράζεις για 2 λεπτά και μεταφέρεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά προσθέτοντας το χυμό και το ξύσμα 1 λεμονιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια τσιμπιά αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατεύεις για 2 λεπτά στην εστία να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα και σερβίρεις με επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό και αν θέλεις λίγη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια