Σαλάτα με τυρί μπουράτα

Η μπουράτα είναι ένα τυράκι όνειρο! Μοιάζει με τη μοτσαρέλα εξωτερικά αλλά όταν ανοίξεις την τυρένια μπάλα εσωτερικά είναι μαστιχωτή και λιώνει. Μπορείς να την απλώσεις πάνω σε ξεροψημένο ψωμάκι και με παρέα μερικά ντοματίνια και βασιλικό δημιουργείς μια πεντανόστιμη μπρουσκέτα.

Μαρινάρεις 250 γρ. ντοματίνια που έχεις κόψει στη μέση με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτ.σ. ξίδι, 2 κουτ.σ. φύλλα βασιλικού, αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις και 1/2 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο. Αφήνεις να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα στο ψυγείο ή μπορείς να τα αφήσεις και ολόκληρη την προηγούμενη νύχτα.

Ξεροψήνεις στη σχαροτήγανο ή στην τοστιέρα μερικές φέτες ψωμί και τρίβεις στην επιφάνεια τους 1 σκελίδα σκόρδο να πάρουν το άρωμα του χωρίς την έντονη γεύση του. 

Σερβίρεις τη μπουράτα στο κέντρο ενός πιάτου και γύρω γύρω τα ντοματίνια μαζί με τη σάλτσα τους. Ανοίγεις τη μπουράντα και απλώνεις μια ποσότητα πάνω στις φέτες ψωμιού μαζί με λίγα ντοματίνια.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια