4 πρωινά βρώμης με γεύσεις αγαπημένων γλυκών

 

Σκέψου να σε περιμένει κάθε πρωί στο ψυγείο το αγαπημένο σου γλυκό για να ξεκινήσεις έτσι την ημέρα σου! Μπορείς να φτιάχνεις τη διπλή ποσότητα και να έχεις για δύο ημέρες έτοιμο το πρωινό σου. (Μεταξύ μας τώρα, τρώγονται το ίδιο ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας, δε χρειάζεται να περιμένεις να τα φας μόνο για πρωινό!) 

Ποιό θα διαλέξεις για αύριο; Banoffee, black forest, carrot cake ή μηλόπιτα;

Banoffee

Λιώνεις με το πιρούνι 1/2 ώριμη μπανάνα και την ανακατεύεις με 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης, 1 κουτ. σ. σπόρους chia, 1/2 κούπα γάλα ή φυτικό ρόφημα, λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας κι 1 κουτ.γλ. μέλι. Αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή ιδανικά όλη την προηγούμενη νύχτα. 

Το πρωί ανακατεύεις το μείγμα με 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2% και σερβίρεις με λίγο ακόμα γιαούρτι στην επιφάνεια, φέτες μπανάνας, σιρόπι καραμέλας και τριμμένη κουβερτούρα

********


Black forest

Ανακατεύεις 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης με 1/2 κούπα γάλα ή φυτικό ρόφημα, 1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο ή κακάο, 1 κουτ.σ. σπόρους chia, 1 κουτ. γλ. σιρόπι βύσσινο και 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή ιδανικά όλη την προηγούμενη νύχτα.

Αν βάλεις κακάο που δεν έχει τη γλύκα που έχει το χαρουπάλευρο ίσως χρειαστεί να προσθέσεις 1 κουτ.γλ. μέλι, αναλόγως πόσο γλυκό το θέλεις. 

Το πρωί σερβίρεις με 1/4 κούπας γιαούρτι στραγγιστό 2%, 1 κουτ. γλ. σιρόπι βύσσινο ή μαρμελάδα και τριμμένη κουβερτούρα

********

Μηλόπιτα

Ψιλοκόβεις και βράζεις 1 μήλο με 1/2 κούπα νερό κι 1 ξύλο κανέλας μέχρι να μαλακώσει κι αφήνεις να κρυώσει. Λιώνεις τη μισή ποσότητα από το μήλο μ' ένα πιρούνι και το ανακατεύεις σ' ένα βαζάκι με 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης, 1 κούπα γάλα, 1 κουτ.γλ. μέλι και 1 κουτ.σ. σπόρους chia. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή ιδανικά όλη την προηγούμενη νύχτα.

Σερβίρεις με τα υπόλοιπα κομματάκια μήλου (που έχεις φυλάξει στο ψυγείο), λίγο μέλι, σταφίδες και κανέλα

********

Carrot cake

Σε ένα βαζάκι βάζεις 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης, 1 κούπα γάλα, 1 κουτ.σ. σπόρους chia, 1/2 κούπα τριμμένο καρότο, από λίγο κανέλα, γαρίφαλο και μοσχοκάρυδο και 1 κουτ.γλ. μέλι. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή ιδανικά όλη την προηγούμενη νύχτα.

Το πρωί σερβίρεις με 2 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ανακατεμένο με λίγο ανθότυρο, μέλι, σταφίδες και κανέλα.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια