Σαλάτα με πλιγούρι

Μια δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα γεύματα, είτε πρόκειται για κρέας, είτε για ψάρι ή θαλασσινά. Εύκολη, νόστιμη και με μεγάλες δυνατότητες προσαρμογής. Εγώ κάποιες φορές προσθέτω φρέσκο ρόδι, ρόκα, πιπεριά Φλωρίνης, αναλόγως τα υλικά που έχω στη διάθεση μου κάθε φορά.

Ξεκινάς βάζοντας 150 γραμ. πλιγούρι να φουσκώσει για 30 λεπτά, σε ένα σκεύος με ζεστό νερό να το καλύπτει μαζί με το χυμό 1/2 λεμονιού.

Σουρώνεις το πλιγούρι και το ξεπλένεις με κρύο νερό στο σουρωτήρι. Βάζεις σε μια σαλατιέρα το πλιγούρι, 10-15 ντοματίνια ψιλοκομμένα, μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένα, 1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα και 1/2 κούπα βρασμένο καλαμπόκι

Σε ένα βαζάκι βάζεις 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κου.σ. μουστάρδα απαλή, 3 κουτ.γλ. μέλι, αλάτι, λίγο ξύσμα λεμονιού, 2-3 κουτ.σ. χυμό λεμονιού και προαιρετικά λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο. Χτυπάς καλά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνεις τη σαλάτα. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις 5 λεπτά πριν σερβίρεις ν' απορροφήσει το πλιγούρι τις γεύσεις από το ντρέσινγκ.

*Την ίδια σαλάτα μπορείς να φτιάξεις και με σιτάρι που έχεις βράσει μέχρι να μαλακώσει σε αλατισμένο νερό. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια