Τυρόπιτα στην τοστιέρα σε 10 λεπτά

Μια τυρόπιτα που γίνεται πιο γρήγορα κι από τη σκέψη ότι θέλεις τυρόπιτα!

Βάζεις σε ένα μπολ 1 αυγό και το χτυπάς ελαφρά, προσθέτεις 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις μαζί με 1/4 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 4-5 κουτ.σ. γάλα, 1 κουτ.γλ. ελαιόλαδο, πιπέρι και 150 γραμ. τυρί φέτα ή ανθότυρο ή ακόμα και κότατζ ή ανάμεικτα με κάποιο τυρί που λιώνει. Ανοίγεις ένα φύλλο λαδόκολλας και βάζεις στο κέντρο το μείγμα. Διπλώνεις τη λαδόκολλα σε φάκελο ίδιου μεγέθους με την τοστιέρα σου, κλείνοντας μέσα το μείγμα και ψήνεις για 10 λεπτά στην τοστιέρα μέχρι να ψηθεί η τυρόπιτα.

Όταν αρχίσει να φουσκώνει το μείγμα μπορείς να ανοίξεις την τοστιέρα και να ξεδιπλώσεις το χαρτί που περισσεύει από πάνω για να φεύγουν οι ατμοί στο πλάι και να συνεχίσεις το ψήσιμο. Έτσι η τυρόπιτα σου θα γίνει πιο τραγανή.


Αφήνεις 3-4 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρεις την τυρόπιτα, αν θέλεις με λίγο μέλι! 

Tip: Εννοείται ότι μπορείς στο μείγμα να προσθέσεις και ψιλοκομμένο ζαμπόν κι έτσι να έχεις σε 10 λεπτά μια ζαμπονοτυρόπιτα! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια