Οι φρέσκες γαρίδες είναι ένα θαλασσινό που όπως κι αν τις μαγειρέψεις γίνονται πεντανόστιμες! Σήμερα θα τις σβήσουμε με ούζο, θα τις βουτήξουμε σε κόκκινη σάλτσα και το μόνο δίλημμα θα είναι με τι θα κάνουν παρέα στο πιάτο!
Καθαρίζεις από το κέλυφος και το εντεράκι τους 1 κιλό φρέσκες γαρίδες και τις αφήνεις να στραγγίξουν από τα νερά τους. Πλένεις καλά τα κεφάλια από τις γαρίδες, τα βάζεις σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει κι ένα δάχτυλο περισσότερο και μερικούς κόκκους μπαχάρι και τα βράζεις για 5 λεπτά. Σουρώνεις και κρατάς το ζωμό ζεστό για να τον χρησιμοποιήσεις στη σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα βάζεις 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες με 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο να σωταριστούν καλά και προσθέτεις τις γαρίδες. Τις αφήνεις για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και σβήνεις με 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο. Αφήνεις να εξατμιστεί το αλκοόλ και αφαιρείς τις γαρίδες από το σκεύος. Αλατίζεις, προσθέτεις 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά, 500 γραμ. τριμμένη ντομάτα και το ζωμό από τα κεφάλια. Βράζεις τη σάλτσα μέχρι να πιεί όλα τα υγρά της και να πήξει, σε μεσαία θερμοκρασία και βάζεις ξανά στο σκεύος τις γαρίδες να πάρουν μια βράση όλα μαζί. Προσθέτεις φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό και σερβίρεις με ρύζι, πατάτες τηγανιτές, ζυμαρικά ή και σκέτες σαν μεζεδάκι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια