Scrambled eggs σε 2 λεπτά

 

Τα αυγά σκραμπλ είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και χορταστικό πρωινό ή ένα ελαφρύ γεύμα. Σήμερα θα τα φτιάξουμε ακόμα πιο γρήγορα με τη βοήθεια των μικροκυμάτων.
Σε ένα πυρέξ βάζεις 2 αυγά κρύα από το ψυγείο με 1-2 κουτ.σ. γάλα και τα χτυπάς καλά. Βάζεις το πυρέξ στο φούρνο μικροκυμάτων στη δυνατή θερμοκρασία για 2 λεπτά, σταματώντας και ανακατεύοντας τα κάθε 30 δευτερόλεπτα δίνοντας τους την όψη "σπασμένης" ομελέτας, μέχρι να ψηθούν χωρίς να στεγνώσουν εντελώς όμως. Αν θέλεις πιο κρεμώδη υφή στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα μπορείς να προσθέσεις 2 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος και 1/2 κουτ.γλ. βούτυρο. Αλατοπιπερώνεις μόλις τα βγάλεις από το φουρνάκι και αν θέλεις πασπαλίζεις και με λίγη καπνιστή πάπρικα
Αφήνεις 2 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους και σερβίρεις με σαλάτα. 

Εδώ τα βλέπεις ξαπλωμένα πάνω σε φέτες ψωμιού ολικής άλεσης με ρόκα και ντοματίνια.

Κι εδώ φέτες πολύσπορου ψωμιού με αβοκάντο λιωμένο, χυμό λάιμ, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ρόκα για όποιον θέλει λίγο πιο πικάντικο αποτέλεσμα! Η καπνιστή πάπρικα απαραίτητη!



Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια