Κοτομπουκιές με φυστικοβούτυρο

Οι τραγανές απ' έξω και ζουμερές εσωτερικά κοτομπουκιές είναι από τα γεύματα που κανείς δε θα πεί όχι! Θα τις απολαύσεις σε πάρτυ, στη δουλειά, στην εκδρομή, σε ένα μπουφέ, μέσα σε τορτίγια, σε ψωμάκι ή σε μια ξαφνική συγκέντρωση φίλων στο σπίτι, επειδή μπορείς να τις έχεις έτοιμες παναρισμένες στην κατάψυξη!  Σήμερα θα σου δείξω ένα πιο ιδιαίτερο πανάρισμα που τις ανεβάζει σε άλλο επίπεδο! 

Κόβεις σε μπουκίτσες 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνεις ελαφρά. 

Σε ένα μπολ ανακατεύεις 1/2 κούπα αλεύρι με 1/2 κούπα κορν φλάουρ και 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή.

Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς 2 αυγά με 250 ml γάλα, λίγο αλατοπίπερο, ξύσμα 1 λεμονιού και 3 κουτ.σ. φυστικοβούτυρο.

Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύεις 250 γρ. κορν φλέικς τριμμένα στον πολυκόφτη σε χοντρά τρίμματα, 2 κουτ. σ. σουσάμι, 2 κουτ. σ. μαυροκούκι, 1 κουτ.σ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή και λίγο αλατοπίπερο.

Περνάς με τη σειρά τις μπουκίτσες από το αλεύρι, το υγρό μείγμα και τέλος το μείγμα με τα υλικά του παναρίσματος και τις βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Σ' αυτό το σημείο, όταν το κοτόπουλο φυσικά είναι φρέσκο και δεν το έχεις αποψύξει προηγουμένως μπορείς να βάλεις τις κοτομπουκιές σε ένα ταψάκι στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν να τις βάλεις σε ένα σακουλάκι τροφίμων και να τις έχεις έτοιμες παναρισμένες να τις ψήσεις μια άλλη ημέρα! Τις βάζεις στο φούρνο, όπως είναι κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς να τις αποψύξεις.

Περιχύνεις ελαφρά όλες τις μπουκίτσες με 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο και ψήνεις για 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν. 

Σερβίρεις με μια σως γιαουρτιού με λίγη μουστάρδα, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο κι αλατοπίπερο. 

Ταιριάζουν τέλεια και μέσα σε τορτίγια, με σαλάτα μαρουλιού, ντοματίνια, σως γιαουρτιού και πάπρικα! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια