Καρμπονάρα με χοιρινό λουκάνικο


H καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά πιάτα και το αξίζει! Και μιλάμε για την αυθεντική καρμπονάρα με κρόκο αυγού, όχι αυτό που ονομάζουμε καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και κίτρινα τυριά, που όταν το φας πέφτει σαν πέτρα στο στομάχι σου. 

Τις προάλλες αναρωτιόμουν τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσαμε το αγαπημένο guanciale ή το μπέικον που συνηθίζουμε στην Ελλάδα με χοιρινό λουκάνικο. Εσύ δε χρειάζεται ν' αναρωτιέσαι, γιατί το δοκιμαστικό έγινε και θα σου πω ότι είναι ένα πιάτο που δεν ξέρεις γιατί δεν το είχες σκεφτεί νωρίτερα! 

Έλα να σου πω τώρα τι θα κάνεις για να το απολαύσεις κι εσύ με την παρέα σου όταν θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο αλλά πολύ γευστικό. Ένα ποτήρι λευκό κρασί το συνοδεύει άψογα!

Ξεκινάς βάζοντας να βράσεις 400 γρ. ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 6 -7  λεπτά, ενώ παράλληλα κόβεις σε κομματάκια 1 μεγάλο χοιρινό λουκάνικο και το σοτάρεις σε 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζεις 3 κρόκους και τους ανακατεύεις με 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνεις λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και το προσθέτεις στα αυγά ανακατεύοντας καλά να ζεσταθούν.

Στο τηγάνι που σοτάρεις το λουκάνικο μεταφέρεις τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, 1-2 κουτάλες ζεστό νερό από το βράσιμο τους και το μείγμα του αυγού με την παρμεζάνα. Ανακατεύεις συνεχώς για 3-4 λεπτά κι αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά, μέχρι ν' αρχίσει να δένει η σάλτσα. Σερβίρεις αμέσως με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το χοιρινό λουκάνικο έχει δώσει όλα του τα αρώματα στη σάλτσα και η παρμεζάνα έχει λιώσει κι έχει δώσει ένα απολαυστικό κρεμώδες πιάτο που καμία γεύση δεν υπερτερεί και καμία δεν υπολείπεται. Δοκίμασε το και είμαι σίγουρη πως θα θέλεις να μοιραστείς αυτή τη νέα εκδοχή της αγαπημένης μακαρονάδας με όλους τους λάτρεις των ζυμαρικών που γνωρίζεις! 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια