H καρμπονάρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά πιάτα και το αξίζει! Και μιλάμε για την αυθεντική καρμπονάρα με κρόκο αυγού, όχι αυτό που ονομάζουμε καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος και κίτρινα τυριά, που όταν το φας πέφτει σαν πέτρα στο στομάχι σου.
Τις προάλλες αναρωτιόμουν τι θα γινόταν αν αντικαθιστούσαμε το αγαπημένο guanciale ή το μπέικον που συνηθίζουμε στην Ελλάδα με χοιρινό λουκάνικο. Εσύ δε χρειάζεται ν' αναρωτιέσαι, γιατί το δοκιμαστικό έγινε και θα σου πω ότι είναι ένα πιάτο που δεν ξέρεις γιατί δεν το είχες σκεφτεί νωρίτερα!
Έλα να σου πω τώρα τι θα κάνεις για να το απολαύσεις κι εσύ με την παρέα σου όταν θέλετε κάτι γρήγορο, εύκολο αλλά πολύ γευστικό. Ένα ποτήρι λευκό κρασί το συνοδεύει άψογα!
Στο τηγάνι που σοτάρεις το λουκάνικο μεταφέρεις τα μισοβρασμένα ζυμαρικά, 1-2 κουτάλες ζεστό νερό από το βράσιμο τους και το μείγμα του αυγού με την παρμεζάνα. Ανακατεύεις συνεχώς για 3-4 λεπτά κι αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά, μέχρι ν' αρχίσει να δένει η σάλτσα. Σερβίρεις αμέσως με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
0 Σχόλια