Παπουτσάκια καλοκαιρινά

Η μελιτζάνα το καλοκαίρι είναι μέλι! Αν συνδυαστεί και με άλλα φρέσκα λαχανικά δημιουργεί ένα πολύ νόστιμο και ελαφρύ πιάτο. Λίγο γιαούρτι για να το δροσίσει είναι απαραίτητο στο σερβίρισμα!

Κόβεις 3 μελιτζάνες φλάσκες στη μέση και χαράσσεις χιαστί τη σάρκα τους. Αλείφεις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο που έχεις ανακατέψει αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Ψήνεις στους 220 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά να μαλακώσει η σάρκα τους και την πατάς λίγο μ' ένα πιρούνι. 

Ανακατεύεις 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 κολοκυθάκι, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, μαϊντανό και δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές καλαμπόκι βρασμένο, 1/2 κούπα τριμμένη ντομάτα και αλατοπίπερο. Γεμίζεις τις μελιτζάνες και ψήνεις 25 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Σερβίρεις με 1 κουταλιά γιαούρτι σε κάθε μελιτζάνα και πάπρικα





Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια