Γλυκιά focaccia

Σε μια λεκανίτσα βάζεις 2 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ., 2 κουτ. σ. ζάχαρη, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά, 2 κουτ. σ. βούτυρο λιωμένο, μια πρέζα κανέλα, μια πρέζα αλάτι και 1 κούπα νερό χλιαρό. Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια μαλακή ζύμη που σχεδόν κολλάει στα χέρια και την αφήνεις να φουσκώσει για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βουτυρώνεις ένα ταψάκι 20Χ30 και στρώνεις αν θέλεις λαδόκολλα. Βουτυρώνεις ελαφρά τα χέρια σου και μεταφέρεις τη ζύμη απλώνοντας την στο ταψί. Αφήνεις μισή ωρίτσα ακόμα να φουσκώσει ξανά και βυθίζοντας τα δάχτυλά σου στη ζύμη κάνεις "τρυπούλες" σε όλη την επιφάνεια της.

Καθαρίζεις 3-4 βερίκοκα και τα κόβεις στα τέσσερα, βγάζεις τα κουκούτσια από μερικά κεράσια και τα απλώνεις στην ζύμη. Αν θέλεις χρησιμοποιείς διαφορετικά φούτα, προσθέτεις αμύγδαλα, σταφίδες, κομματάκια μαύρης σοκολάτας ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό που σου αρέσει. Πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Μόλις κρυώσει ελαφρά πασπαλίζεις αν θέλεις με λίγη άχνη

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια