Αν μου έλεγαν πως μπορούσα να διαλέξω μόνο ένα ψάρι για να καταναλώνω σε όλη μου τη ζωή, αυτό θα ήταν σίγουρα ο σολομός. Εδώ τον βλέπεις κομμένο σε κύβους, σοταρισμένο με σκόρδο και κρεμμύδι, σβησμένο με ρακί και λουσμένο με γάλα εβαπορέ. Αρωματισμένο με κάππαρη, άνηθο και ξύσμα λεμονιού.
Παίρνεις 2 φιλέτα σολομού χωρίς κόκκαλο και τα κόβεις σε κύβους. Σοτάρεις τους κύβους σολομού σε 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο μαζί με 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη. Σβήνεις με 1 σφηνάκι ρακί ή ούζο αν προτιμάς και προσθέτεις 1 κουταλιά κάππαρη, το ξύσμα 1 λεμονιού και αλατοπίπερο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βάζεις 1 κούπα γάλα εβαπορέ και σιβομαγειρεύεις για 7-8 λεπτά. Παράλληλα βράζεις σε αλατισμένο νερό 400 γρ. πένες ή το ζυμαρικό που προτιμάς και τα σουρώνεις 2 λεπτά πριν τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Μεταφέρεις τα ζυμαρικά στη σάλτσα με το σολομό και μαγειρεύεις για 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρεις με ψιλοκομμένο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια