Εύκολο κέικ καρότου με γλάσο

Το κέικ καρότου είναι από τα πιο αγαπημένα μου για πολλούς λόγους! Αρχικά είναι ένα κέικ που έχει τέλεια γεύση, παραμένει φρέσκο πολλές ημέρες λόγω της υγρασίας που του προσφέρει το καρότο, οι ξηροί καρποί που περιέχει δεν το αφήνουν να γίνει βαρετό και φυσικά για το λαχταριστό δροσερό του γλάσο. Επιπλέον είναι ένα κέικ που με την εντυπωσιακή εμφάνιση του κάνει γιορτινό το τραπέζι που θα σερβιριστεί ακόμα κι αν είναι ένα απλό Κυριακάτικο πρωινό!

Έλα να δούμε τώρα πώς θα το φτιάξεις, χωρίς ιδιαίτερο κόπο! Ξεκινάς τρίβοντας μερικά καρότα μέχρι να γεμίσεις 3 κούπες και τα αφήνεις στην άκρη.

Χτυπάς στο μίξερ 4 αυγά με 1 1/2 κούπα ζάχαρη (ιδανικά καστανή αλλά μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και λευκή κρυσταλλική) μέχρι να γίνουν μια πηχτή κρέμα και προσθέτεις σιγά σιγά 1 κούπα ηλιέλαιο συνεχίζοντας το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα. Σταματάς το μίξερ και ανακατεύεις στο μείγμα με μια σπάτουλα 2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο, 1/4 κουτ. γλ. αλάτι, 1 κουτ. γλ. κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο γαρίφαλο τριμμένο στη μύτη του κουταλιού και 1 κουτ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Στο τέλος προσθέτεις το τριμμένο καρότο, 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα και 1/2 κούπα σταφίδες μαύρες. Βάζεις το μείγμα σε μια φόρμα 22-24 εκ. ελαφρά λαδωμένη και αλευρωμένη και ψήνεις περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Δοκιμάζεις τρυπώντας με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγεί καθαρή είναι έτοιμο, αλλιώς αφήνεις λίγα λεπτά ακόμα. 

Προσοχή να μην ανοίξεις το φούρνο πριν τα 45 λεπτά και ξεφουσκώσει!

Μόλις ξεφορμάρεις το κέικ και κρυώσει εντελώς μπορείς να το γαρνίρεις με το γλάσο τυριού που του ταιριάζει πολύ. Εννοείται ότι και χωρίς το γλάσο, αν δε σου αρέσει, είναι το ίδιο νόστιμο!

Χτυπάς λοιπόν  σε δυνατή ταχύτητα 200 γρ. τυρί κρέμα πλήρες με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1/2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας και 1-2 κουτ. σ. χυμό λεμονιού για 3-4 λεπτά. 

Στολίζεις το κέικ καρότου με το γλάσο και σερβίρεις ή το βάζεις στο ψυγείο και γαρνίρεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Μπορείς να στολίσεις και με ξηρούς καρπούς και αν θέλεις να το απογειώσεις μπορείς να βάλεις και λίγο γλυκό κουταλιού καρότο που θα δεις εδώ την πανεύκολη συνταγή του.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια