Το ήξερες
εσύ πως το καράτι ορίστηκε σαν μονάδα μέτρησης του χρυσού και των
πολύτιμων λίθων με βάρος ίσο με το σπόρο του χαρουπιού και προέρχεται
από την αρχαιοελληνική λέξη κεράτιον που ήταν το όνομα του; Εγώ δεν το
ήξερα! Το έμαθα όμως, μαζί με το πόσο νόστιμο είναι το ψωμί ζυμωμένο με
χαρουπάλευρο!
*Ζυμώνεις 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2
κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως, 1 κούπα χαρουπάλευρο, 1 κουταλιά ταχίνι,
μαγιά για 1/2 κιλό αλεύρι και λίγο αλάτι με 300 ml περίπου χλιαρό νερό
μέχρι να έχεις μια ελαστική ζύμη. Στο τέλος μπορείς αν θέλεις να
προσθέσεις και μια χούφτα σπόρους (ηλιόσπορο, σουσάμι, λιναρόσπορο,
σουσάμι, νιφάδες σίκαλης...). Άσε να φουσκώσει σε ένα σκεύος που έχεις
αλείψει με λίγο λάδι, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για καμιά ώρα κι
ψήσε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
*********************
Η Άντζελα έφτιαξε το ψωμάκι με χαρούπι και το χαρακτήρισε πεντανόστιμο!
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια