Γαυροκεφτέδες

 

Για κάποια πράγματα στη ζωή αξίζει να προσπαθήσεις και να κουραστείς και να διαθέσεις το χρόνο σου. Το ίδιο και στην κουζίνα! Αγαπάμε τα εύκολα και γρήγορα πιάτα αλλά όταν θέλουμε κάτι ξεχωριστό θα την κάνουμε τη θυσία. Όπως γι' αυτούς τους πεντανόστιμους και αφράτους γαυροκεφτέδες που όταν τους δοκιμάσεις θα πεις ότι αξίζει ο κόπος. 

Θα πάρεις 1 κιλό γαύρο, θα τον καθαρίσεις, θα τον φιλετάρεις αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο και θα τον ψιλοκόψεις. Τον βάζεις σε ένα μπολ μαζί με 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1/2 κούπα μαϊντανό, 1/2 κούπα άνηθο και 1/2 κούπα δυόσμο όλα ψιλοκομμένα, 1 ντομάτα τριμμένη αφού έχεις αφαιρέσει τα υγρά και τα σπόρια, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1 αυγό και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Ζυμώνεις κι αφήνεις το μείγμα 30 λεπτά στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις. Το μείγμα δεν είναι πολύ σφιχτό. Αν θέλεις ρίχνεις κουταλιές από το μείγμα σε καυτό ελαιόλαδο ή πλάθεις με προσοχή κεφτεδάκια βρέχοντας τα χέρια σου κι αλευρώνεις ελαφρά. Τηγανίζεις 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά. Βάζεις σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και σερβίρεις ζεστούς. Ταιριάζει πολύ η σος γιαουρτιού με μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι κι ελαιόλαδο.
 
Μπορείς να σερβρίρεις μέσα σε τορτίγιες με φέτες ντομάτας, κρεμμύδι, ρόκα και τη σος γιαουρτιού. 
Πασπαλίζεις με πάπρικα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια