Πάβλοβα

 

Η αγαπημένη Πάβλοβα γίνεται κομμάτια! Αντί να φτιάξεις μεγάλους δίσκους μαρέγκας και να τη σερβίρεις στην κλασική της μορφή, μπορείς να κάνεις μικρά μαρεγκάκια ή ακόμα και φωλιές μαρέγκας και να δημιουργήσεις μικρά κεράσματα για μια γιορτή ή μετά από ένα τραπέζι στο σπίτι. Επίσης μπορείς να στήσεις το γλυκό σε μια μεγάλη πιατέλα δημιουργώντας ένα "βουνό" με μαρεγκάκια και σαντιγί κι ανάμεσα τους φρέσκα φρούτα και σάλτσα φράουλας!


Τα μαρεγκάκια μπορείς να τα ψήσεις ακόμα και μέρες πριν τα χρησιμοποιήσεις για να στήσεις το γλυκό κι αυτό κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.

Χτυπάς τα ασπράδια 4 αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτεις 1 κουτ.σ.χυμό λεμονιού. Συνεχίζοντας το χτύπημα σταδιακά προσθέτεις 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να δεις πως η μαρέγκα είναι τόσο σφιχτή που στέκεται ακόμα κι αν γυρίσεις το μπολ ανάποδα.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
Βάζεις τη μαρέγκα σε κορνέ και φτιάχνεις μικρές μαρέγκες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλεις να γυαλίζουν τις αφήνεις 15 λεπτά πριν τις βάλεις στο φούρνο.
Ψήνεις 1 - 1 1/2 ώρα κι αφήνεις τις μαρέγκες να κρυώσουν εντελώς. Τις φυλάς σε ένα αεροστεγώς κλεισμένο σκεύος για να μην τραβήξουν υγρασία μέχρι να τις χρησιμοποιήσεις.

Χτυπάς 300 ml φυτική κρέμα σε σαντιγί με 1 κούπα άχνη κοσκινισμένη και στο τέλος προσθέτεις 400 γραμ. τυρί κρέμα και 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και τα χτυπάς μαζί μέχρι να έχεις μια ωραία αφράτη κρέμα. 

Για τη σάλτσα φράουλας βάζεις στο multi 1 κεσεδάκι ώριμες φράουλες με 1/2 κούπα ζάχαρη και 1 βανίλια. Μεταφέρεις σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να δεις πως αρχίζει να πήζει και να παίρνει τη μορφή ελαφριάς μαρμελάδας. Αφήνεις τη σάλτσα να κρυώσει εντελώς.

Στήνεις το γλυκό βάζοντας πάνω σε κάθε μαρεγκάκι την κρέμα με κορνέ ή και χωρίς, λίγη σάλτσα φράουλας και φρέσκες φράουλες. Αν θέλεις πασπαλίζεις και με λίγη άχνη.
Μπορείς να σερβίρεις και σε ποτήρια βάζοντας σε στρώσεις μαρέγκα, κρέμα και σάλτσα.

Επειδή το πιο ωραίο αυτού του γλυκού είναι αυτό το τραγανό που δίνει η μαρέγκα φρόντισε να το σερβίρεις το πολύ μέσα σε 1 ώρα από τη στιγμή που θα το στήσεις. Η μαρέγκα απορροφά πολύ γρήγορα την υγρασία από τα υπόλοιπα υλικά και το ψυγείο κι αυτό είναι κάτι που δε θέλεις να συμβεί. Γι' αυτό μπορείς να τα έχεις όλα έτοιμα και να στήσεις το γλυκό κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια