Το πώς μεταμορφώνεται η κολοκύθα σε άμαξα,
δεν το ξέρω να σου το πω!
Το πώς μεταμορφώνεται σε μια εκπληκτική γλυκιά
κολοκυθόπιτα το ξέρω όμως και θα σου το πω τώρα αμέσως!
Θα τρίψεις 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα στο
χοντρό τρίφτη και θα την αφήσεις καμία ώρα στο σουρωτήρι. Θα βράσεις το
σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη, 1½ κούπα νερό, 1 ξύλο κανέλας κι ένα κομμάτι
φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά και θα το αφήσεις να κρυώσει. Θα στύψεις
καλά την κολοκύθα με το χέρι και θα τη βάλεις σε ένα μπωλ με 1 κούπα
ζάχαρη, 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια, ½ κούπα σταφίδες μαύρες, ¼ κούπας
σουσάμι καβουρντισμένο, 1 κουταλιά της σούπας κανέλα, ¼ κουταλάκι του
γλυκού γαρίφαλο, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και ¼ κούπας ρύζι. Σε ένα μεγάλο ταψί,
λαδωμένο με ελαιόλαδο, θα στρώσεις 3 φύλλα κρούστας λαδωμένα ελαφρά
κι αυτά και θα βάλεις το ⅓ της γέμισης, 2 φύλλα κρούστας, το άλλο ⅓
γέμισης, άλλα 2 φύλλα, το τελευταίο μέρος γέμισης και τέλος 4 φύλλα
κρούστας. Δεν ξεχνάς να λαδώνεις ελαφρά όλα τα φύλλα. Θα χαράξεις σε κομμάτια χωρίς να πάει κάτω κάτω το μαχαίρι και
θα ψήσεις την πίτα 1 ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα ωραίο
χρώμα.
Μόλις βγει από το φούρνο θα σιροπιάσεις αμέσως και θα αφήσεις την πίτα λίγες ώρες να τραβήξει το σιρόπι.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια