Pumpkin spice latte

To pumpkin spice latte ή psl για τους φίλους αν δεν το ξέρεις πρέπει να το μάθεις! Ούτε εγώ το ήξερα, το έβλεπα κάθε τέτοια εποχή να φιγουράρει στις αναρτήσεις από τα εξωτερικά και σιγά σιγά και σε ελληνικά μπλογκς αλλά δεν το είχα δοκιμάσει. Μέχρι σήμερα! Είδα πολλές συνταγές, την έφτιαξα στα μέτρα μου και ενθουσιάστηκα.
Το βασικό που χρειάζεσαι όπως λέει και το όνομα του είναι πουρές κολοκύθας και μετά ένα μείγμα μπαχαρικών που θα κάνει το ρόφημα σου εξαιρετικό και θα το θες ξανά και ξανά... Τον πουρέ κολοκύθας μπορείς να τον φτιάξεις εύκολα και να τον αποθηκεύσεις σε μερίδες στην κατάψυξη, οπότε θα έχεις πάντα έτοιμο όταν θέλεις να φτιάξεις το ρόφημα αλλά κι όταν θέλεις ένα κέικ κολοκύθας, μια βελουτέ ή ακόμα και μια πίτα. Κόβεις την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζεις σε ένα ταψί που έχεις λαδώσει ελαφρά χωρίς να καθαρίσεις τη φλούδα της. 
Ψήνεις στο γκριλ μέχρι να δείς ότι έχει μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά μου πήρε η δική μου. Αφήνεις να κρυώσει λίγα λεπτά και με ένα κουτάλι παίρνεις τη σάρκα της και τη βάζεις στο μπλέντερ. Την κάνεις πολτό κι είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσεις ή την αφήνεις να κρυώσει εντελώς, τη βάζεις σε σακουλάκια και την αποθηκεύεις στην κατάψυξη.
Για 1 κούπα psl θα χρειαστείς 2 κουταλιές σούπας πουρέ κολοκύθας, 1 κούπα από το γάλα που προτιμάς, 1 κουταλάκι ζάχαρη ή το γλυκαντικό που χρησιμοποιείς, 3/4 κουταλάκι γλυκού από το μείγμα μπαχαρικών 
και αν θέλεις λίγο εκχύλισμα βανίλιας. Τα βάζεις όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δείς ότι φουσκώνει. Μεταφέρεις το πικάντικο γάλα στην κούπα σου κι εκεί προσθέτεις αν θέλεις 1/4 κούπας καφέ espresso ή και καφέ στιγμής αν το προτιμάς.  Μπορείς φυσικά να το πιείς και χωρίς την προσθήκη καφέ αν δεν είσαι φίλος του. Πασπαλίζεις και με λίγο από το μείγμα μπαχαρικών κι απολαμβάνεις. 
Κανονικά σερβίρεται με σαντιγί αλλά και να την αποφύγεις δεν χάνεις κάτι, εκτός από τις επιπλέον θερμίδες της.
Πάμε τώρα στο μείγμα μπαχαρικών που θα χρησιμοποιήσεις στο ρόφημα σου, αλλά που μπορείς να το προσθέσεις και σε κέικ, κολοκυθόπιτα, μηλόπιτα, σε μάφινς ή ακόμα και στον καφέ σου ή στη σοκολάτα για να τα αρωματίσεις.
Ανακατεύεις σε ένα βαζάκι 3 κουταλιές σούπας κανέλα σκόνη, 1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ σκόνη, 1 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο σκόνη, 1/2 κουταλάκι γλυκού μπαχάρι σκόνη και 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο.
Φυσικά μπορείς να παίξεις με τις αναλογίες αναλόγως τι σου αρέσει περισσότερο κι αν το θέλεις ακόμα πιο spice μπορείς να προσθέσεις και λίγο πιπέρι στο μείγμα. 
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια