Baba ganoush

 Την baba ganoush, τη λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα δηλαδή, τη γνώρισα μαζί με τη Μαρίνα πριν 17 χρόνια, 
που είχε έρθει από τον Λίβανο στην Ελλάδα με όλες τις εκπληκτικές συνταγές του τόπου της που δεν είχα ούτε ακουστά...
Λαχματζούν, φαλάφελ, μορταντέλα, ταμπουλέ άγνωστες λέξεις και γεύσεις για μένα τότε... Και φυσικά κάθε φορά 
που δοκίμαζα κάτι νέο στα τραπέζια της έφευγα με τη συνταγή. Την baba ganoush την είχα ξεχάσει μέχρι που μου τη θύμισε 
το paleo.koritso που είναι φαν της κι όλο έλεγα να τη φτιάξω! Σήμερα ήταν η μέρα της! 

Για να τη φτιάξεις κι εσύ χρειάζεσαι σάρκα μελιτζάνας που έχεις ψήσει στο γκριλ, σκόρδο, ταχίνι, ελαιόλαδο,  
χυμό λεμονιού, αλάτι και πάπρικα. Τα βάζεις όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια απαλή αλοιφή. 
Οι ποσότητες έχουν να κάνουν με πόσο έντονα θες να "ακούς" κάποιο υλικό, σαν βάση πάντως να έχεις πως 
για 2-3 μεγάλες μελιτζάνες 2 κουταλιές ταχίνι και 1 σκελίδα σκόρδο είναι αρκετά. 
*Δοκίμασε να προσθέσεις και λίγο ξύσμα λεμονιού στο τέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες