Αλμυρό κέικ

Αν στη λέξη κέικ, το μυαλό σου πηγαίνει κατευθείαν στο γλυκό, είναι καιρός να αλλάξεις αυτή τη σκέψη. Σήμερα θα σου μιλήσω για ένα αλμυρό κέικ που μπορείς να φτιάξεις πολύ εύκολα, χωρίς να χρησιμοποιήσεις μίξερ και να προσθέσεις όποιο υλικό σου αρέσει να απολαμβάνεις στην πίτσα. 
Για μια μεγάλη φόρμα κέικ ή ένα ταψάκι 24 εκ. θα χτυπήσεις 4 αυγά με το σύρμα, θα προσθέσεις 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 3/4 κούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και 1 κουταλιά μουστάρδα. 
Προσθέτεις 3 κούπες φαρίνα κοσκινισμένη ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ και δημιουργείς μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
Αυτή είναι η βάση του κέικ και τώρα προσθέτεις ότι σου αρέσει. Εγώ στο δικό μου έβαλα 1 κούπα τρίμματα φέτας, 1 κούπα γκούντα σε κυβάκια, χοντροκομμένη πιπεριά Φλωρίνης, μανιτάρια, ψιλοκομμένο άνηθο και  ντοματίνια
Εσύ αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αλλαντικά ή άλλα τυριά και αρωματικά που προτιμάς. Ψήνεις στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, χαμηλώνεις στους 160 βαθμούς και ψήνεις άλλα 20 λεπτά. Αφήνεις λίγο να κρυώσει
και ξεφορμάρεις. 
Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χλιαρό αλλά και κρύο, γι' αυτό και είναι ιδανικό για ένα πάρτυ ή μπουφέ αφού μπορείς να το φτιάξεις από την προηγούμενη ημέρα και να το σερβίρεις την επομένη αλλά και για σνακ στη δουλειά ή στο σχολείο.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια