Τάρτα με ανθότυρο και μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι αυτό που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Ξέρω πολλούς που δεν τα δοκιμάζουν καν και δεν έχω προσπαθήσει να τους καταλάβω. 
Ίσως τους ευχαριστώ κιόλας γιατί έτσι μένουν περισσότερα μανιτάρια για 'μας που τα λατρεύουμε! 
Τα προσθέτω σε σάλτσες, σε πίτες, σε ομελέτες, σε σούπες, σε σαλάτες και νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι που να μη ταιριάζει το μανιτάρι.
Εδώ τα βλέπουμε (δεν) σε μία μανιταροτάρτα που πιό γρήγορη και απλή δε γίνεται.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμο φύλλο για τάρτες ή σφολιάτα αν σου αρέσει.
Εγώ έφτιαξα μια γρήγορη ζύμη κουρού με 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι (το άλλο μισό το έβαλα στη γέμιση), 1/4 κούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι 
και περίπου 1 1/5 κούπα φαρίνα. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια σου πρόσθεσε λίγο ακόμα φαρίνα αλλά να προσέχεις να μη γίνει πολύ σφιχτή. 
Απλώνεις τη ζύμη με τα χέρια σε μια ταρτιέρα που έχεις λαδώσει καλά και στρώνεις πάνω φέτες φρέσκων μανιταριών.
Χτυπάς 2 αυγά και προσθέτεις το υπόλοιπο γιαούρτι. πιπέρι, 1 κούπα τριμμένο ανθότυρο ή κάποιο άλλο τυρί που προτιμάς.  
Καλύπτεις τα μανιτάρια και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ελενη Τσεκα .Μου άρεσε η ταρτα μανιταριων και θα την φτιαξω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή