Μηλόπιτα - Με τα μήλα πάνω


Όταν βρέχει, όταν έχει υγρασία, όταν κάνει κρύο αλλά και με λιακάδα κι έναν ωραίο καφέ στο μπαλκόνι ή για να την προσφέρεις σαν δώρο, η μηλόπιτα είναι all time classic. Και υπάρχουν τόσα είδη μηλόπιτας που αποκλείεται να μη δείς κάπου μία ακόμα εκδοχή που θα θέλεις να φτιάξεις.
Αυτή είναι μια κλασική μηλόπιτα με ζύμη κέικ. Μπορείς να φτιάξεις το απλό κέικ βανίλιας που προτιμάς, να προσθέσεις λίγη κανέλα και να βάλεις μήλα ενδιάμεσα, κάτω, πάνω ή ανακατεμένα. Αν θέλεις μπορείς να τα βράσεις και με ελάχιστο νερό πριν ώστε να είναι ακόμα πιό μελωμένα μέσα στο κέικ σου. Όπως κι αν τα βάλεις το αποτέλεσμα θα είναι ένα ζουμερό κέικ μήλου κι αυτό είναι που έχει σημασία.
Εγώ έφτιαξα ένα κέικ με 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 1/2 κούπα ζάχαρη, 2 αυγά, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι, βανίλια, 1 κουταλιά σούπας κανέλα και 3 κούπες φαρίνα. Αν θέλεις χτυπάς το λάδι με τη ζάχαρη για λίγη ώρα αλλά ακόμα κι αν τα ανακατέψεις όλα με το κουτάλι πάλι καλό θα βγεί.
Έκοψα στα τέσσερα τα μήλα, τα χάραξα χωρίς να κοπούν μέχρι κάτω, τα πασπάλισα με λίγη κανέλα και τα έβαλα στην επιφάνεια του μείγματος.
Έψησα για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς σε φόρμα με λαδόκολλα στον πάτο και την άφησα να κρυώσει.
Κι έτσι νόστιμη είναι αλλά αν ανακατέψεις λίγη άχνη με κανέλα και την πασπαλίσεις γίνεται ακόμα πιό μηλόπιτα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια