Παναρισμένο πικάντικο κοτόπουλο και τα αγαπημένα σου ζυμαρικά μέσα σε πλούσια κρεμώδη σάλτσα αρωματισμένη με κρασί και βασιλικό! Τι καλύτερο;
Παίρνεις 1 στήθος κοτόπουλο περίπου 400 γραμμάρια, το κόβεις σε δύο μέρη οριζόντια για να έχεις δύο πιο λεπτές φέτες και τις αλατοπιπερώνεις. Αλείφεις το στήθος με 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο και το πανάρεις με 2 κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα και 1/4 κουτ.γλ. πιπέρι καγιέν.
Βάζεις ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στην εστία να κάψει καλά και ψήνεις το κοτόπουλο καλά κι από τις δύο πλευρές. Αφαιρείς το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάζεις στο τηγάνι 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και "ξύνεις" ότι έχει κολλήσει στον πάτο του τηγανιού από το κοτόπουλο. Μόλις το κρεμμύδι γυαλίσει σβήνεις με 1/4 κούπας λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτεις 2 κούπες ντομάτα τριμμένη, 1 κύβο κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, λίγο μπούκοβο και 1/2 κούπα ζεστό νερό. Σιγοβράζεις τη σάλτσα για 5-6 λεπτά και εντωμεταξύ βάζεις να βράσεις 400 γραμ. ζυμαρικά al dente. Τα σουρώνεις δηλαδή 2-3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο προτεινόμενος χρόνος βρασμού. Εγώ σήμερα επέλεξα πολύχρωμα κοχυλάκια με λαχανικά για επιπλέον γεύση!
Μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει προσθέτεις στο τηγάνι 1 κούπα γάλα και σιγοβράζεις για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύεις καλά να απορροφήσουν τη σάλτσα και να ολοκληρωθεί ο βρασμός τους μέσα σε αυτή. Προσθέτεις 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα, μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα και στο τέλος μεταφέρεις το κοτόπουλο που έχεις κόψει σε φέτες κι ανακατεύεις απαλά όλα μαζί.
Σβήνεις την εστία και αφήνεις το φαγητό 2-3 λεπτά να δέσει και σερβίρεις με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια