Κοκκινιστή φασολάδα με άνηθο

Τη φασολάδα, ένα από τα αγαπημένα πιάτα στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, το καλοκαίρι συνηθίζω να τη μαγειρεύω με πιπεριά Φλωρίνης και άνηθο, αντί για σέλινο που τη φτιάχνω το χειμώνα. Έλα να σου πω τις μικρές διαφορές που δίνουν ένα διαφορετικό πιάτο.

Βάζεις από το βράδυ να φουσκώσουν 500 γραμ. λευκά φασόλια σε νερό που τα σκεπάζει.

Την επόμενη ημέρα σουρώνεις τα φασόλια από το νερό που φούσκωσαν και τα βάζεις με καθαρό νερό στην κατσαρόλα να πάρουν μια βράση και αφαιρείς τον πηχτό αφρό που βγαίνει μόλις ξεκινήσει ο βρασμός.

Προσθέτεις στην κατσαρόλα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3-4 καρότα σε ροδέλες, 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, 1 κούπα φρέσκια ντομάτα που έχεις πολτοποιήσει μαζί με 1 πιπεριά Φλωρίνης, αλάτι, πιπέρι και 1/4 κούπας ελαιόλαδο. Συμπληρώνεις με ζεστό νερό μέχρι να είναι σχεδόν 2 εκατοστά πάνω από τα φασόλια και βράζεις το φαγητό για περίπου 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία ή στη χύτρα 20-25 λεπτά. Μόλις τα φασόλια έχουν μαλακώσει και έχει χυλώσει η σαλτσούλα, προσθέτεις στην κατσαρόλα λίγο ακόμα ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία πριν σερβίρεις. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια