Ζύμη 2 υλικών για πολλές χρήσεις

Με αυτή την τέλεια ζύμη 2 μόλις υλικών, μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις, στην κυριολεξία!

Θέλεις πίτσα; Ιδανική! 

Θέλεις πιτούλες για να τυλίξεις το σουβλάκι σου; Εξαιρετική! 

Θέλεις ψωμάκια για το μπέργκερ σου; Ασυναγώνιστη!

Θέλεις μπέγκελ να τα γεμίσεις με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό; 

Θέλεις πεϊνιρλί; Καλτσόνε; Γρήγορη τυρόπιτα; Τυρόψωμο; Σου λέω πως ό,τι κι αν σκεφτείς, με αυτή τη ζύμη που γίνεται αμέσως χωρίς αναμονή για φούσκωμα, μπορείς να το έχεις.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό. Ζυμώνεις καλά μέχρι το αλεύρι ν' απορροφήσει όλη την ποσότητα του γιαουρτιού και μετά χωρίζεις σε όσα μέρη θέλεις.  

Θα σου πω ότι αυτή η ποσότητα δίνει 4 πίτσες 30 εκατοστών περίπου ή 8 μεγάλα καλτσόνε ή 16 ψωμάκια για μπέργκερ ή μπέγκελ ή περίπου 24 πιτούλες αναλόγως το μέγεθος που θέλεις εσύ... 

Εγώ με μια δόση έφτιαξα 2 μεγάλες πίτσες, 2 καλτσόνε και 4 στρογγυλά ψωμάκια που μόλις κρύωσαν τα τύλιξα με μεμβράνη και διατηρήθηκαν ολόφρεσκα μέχρι την επόμενη ημέρα που γέμισαν με τα υλικά που ήθελε ο καθένας. Μπορείς να κάνεις μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα ζύμης αναλόγως τι θέλεις να φτιάξεις κάθε φορά.

*Αν δεν έχεις αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ.

Προαιρετικά ανοίγεις τη ζύμη με λίγο ψιλό σιμιγδάλι για να κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο και αν θέλεις μπορείς να αλείψεις με λίγο αραιωμένο κρόκο και να πασπαλίσεις με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. 



Δες εδώ το ψήσιμο τους στην κάτω πλευρά που είναι σαν να έχει ψηθεί σε ξυλόφουρνο! 

Τις πίτσες τις ψήνεις στον αέρα στους 220 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, τις πιτούλες μπορείς να τις ψήσεις για 2 λεπτά από τη μια πλευρά και 1 λεπτό από την άλλη σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι. Τα ψωμάκια, τα μπέγκελ, τα πεϊνιρλί τα ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 25-30 λεπτά. Μόλις έχουν πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα τα βγάζεις.

Τα ψωμάκια έγιναν πολύ αφράτα! Δες το εσωτερικό τους!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μπράβο υπέροχες κάποιες συνταγές και εύκολες που δοκίμασα η ζύμη με το γιαούρτι και τη φαρινα υπέροχη σε ευχαριστούμε πολύ μου άρεσαν και ο κορμός τέλειες και γρήγορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή