Μοσχαράκι με πετιμέζι και αποξηραμένα φρούτα

Το μοσχαράκι μαγειρεμένο με πετιμέζι και αποξηραμένα φρούτα, είναι ένα ξεχωριστό πιάτο για τα γιορτινά, κι όχι μόνο, τραπέζια. Η μελωμένη σαλτσούλα με την ελαφρά γλυκόξινη γεύση κάνει ιδιαιτέρως νόστιμο το κρέας και σίγουρα είναι από τα φαγητά που δεν τα ξεχνάς, όταν τα δοκιμάσεις! 

Σοτάρεις 1 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλες μπουκιές με 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο κι 1 ξύλο κανέλας και μόλις πάρει χρώμα το κρέας βάζεις 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι. Σβήνεις με 100 ml πετιμέζι και προσθέτεις 500 γρ. τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνεις να σιγομαγειρευτεί το φαγητό μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα του. Θα χρειαστεί περίπου 1 με 1 1/2 ώρα. Κατά διαστήματα ελέγχεις κι αν χρειάζεται συμπληρώνεις λίγο ζεστό νερό. Λίγο πριν σβήσεις το φαγητό προσθέτεις στην κατσαρόλα 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα και 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

Σερβίρεις με πιλάφι, πουρέ πατάτας ή πατάτες τηγανιτές. 

*Με την ίδια συνταγή έχω μαγειρέψει και κοτόπουλο και χοιρινό και ταιριάζουν πάρα πολύ με τη γλυκόξινη γεύση που δίνει το πετιμέζι και τα φρούτα. Μπορείς να βάλεις δηλαδή όποιο κρέας προτιμάς, απλώς θα πρέπει να προσέξεις τους χρόνους μαγειρέματος γιατί το κοτόπουλο για παράδειγμα θα βράσει πιο γρήγορα... 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια