Περσικό κέικ της Αγάπης

Μια φορά κι ένα καιρό στα βάθη της Περσίας ζούσε μια όμορφη κοπέλα που ερωτεύτηκε τρελά έναν Πέρση πρίγκιπα. Η κοινωνική της θέση δεν ήταν τέτοια που την έκανε μια καλή περίπτωση για νύφη στο παλάτι κι έτσι για να κερδίσει την καρδιά του έφτιαξε ένα κέικ, βάζοντας μέσα μια μεγάλη ποσότητα αγάπης και αρώματα που θα τον μάγευαν, του το πρόσφερε σαν δώρο κι εκείνος μόλις το δοκίμασε την ερωτεύτηκε, παντρεύτηκαν κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Και μπορεί να μην ξέρουμε αν η ιστορία που συνοδεύει το κέικ της Αγάπης είναι αληθινή ή ένας μύθος, αυτό που ξέρουμε σίγουρα όμως είναι πως όποιος το δοκιμάσει σίγουρα μαγεύεται από τη γεύση του, την υγρή υφή του που λιώνει στο στόμα και το συνδυασμό των αρωμάτων του! 

Ξεκινάς βάζοντας σε μια κατσαρολίτσα 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική, 3/4 κούπας νερό και 1 φλούδα λεμονιού να βράσουν για 1 λεπτό από το σημείο βρασμού. Αφήνεις το σιρόπι στην άκρη και μόλις κρυώσει προσθέτεις 2 κουτ.σ. ροδόνερο.

Χτυπάς στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο με 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική και προσθέτεις σταδιακά 6 αυγά. Μόλις το μείγμα φουσκώσει καλά προσθέτεις 1 κούπα κεφίρ, το ξύσμα 1 λεμονιού, 1 κουτ.γλ. κάρδαμο τριμμένο, 2 κουτ.σ. ροδόνερο, τα χτυπάς για λίγο όλα μαζί και σταματάς το μίξερ.

Κοσκινίζεις 2 φορές 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το ανακατεύεις προσεκτικά στο μείγμα για να μην ξεφουσκώσει εντελώς. Τέλος προσθέτεις 1/2 κούπα χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης και 1/2 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα ασπρισμένα.

Βάζεις σε ένα ταψάκι 24 εκ. που έχεις ντύσει με λαδόκολλα και ψήνεις στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, για 1 ώρα περίπου. Κάνεις τη δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγεί στεγνή είναι έτοιμο. Αφήνεις το κέικ να σταθεί 5 λεπτά, το βάζεις στην πιατέλα που θα το σερβίρεις και μ' ένα ξυλάκι κάνεις αρκετές τρύπες μέχρι κάτω. Το σιροπιάζεις σιγά σιγά μ' ένα κουτάλι ή ένα πινέλο και το αφήνεις να τραβήξει όλο το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς. 

Τώρα σ' ένα μπολάκι ανακατεύεις 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 1 κουτ.σ. ροδόνερο και μερικές σταγόνες νερού μέχρι να έχεις ένα πηχτό γλάσο. Καλύπτεις όλη την επιφάνεια του κέικ και αμέσως, επειδή αρχίζει να στεγνώνει, πασπαλίζεις με χοντροτριμμένα φιστίκια Αιγίνης και βρώσιμα ροδοπέταλα που μπορείς να βρείς σε καταστήματα με βότανα ή είδη ζαχαροπλαστικής.

Το κέικ της Αγάπης είναι έτοιμο να κερδίσει την καρδιά σου και των αγαπημένων σου προσώπων που θα το μοιραστείς και μπορείς να το φτιάξεις σε κάθε περίπτωση που θέλεις να τους ευχαριστήσεις όλους!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια