Αν παρασύρεσαι κι εσύ κι αγοράζεις πολλά και δεν ξέρεις πώς
να πρωτοφτιάξεις αυτά τα κολοκυθάκια
που τώρα εκτός από νόστιμα είναι
και πάμφθηνα, τότε κοψ' τα κατά μήκος σαν χοντρές πατάτες για τηγάνι
και
καν' τους ένα απαλό μασάζ με λιγο ελαιόλαδο. Τρίψε στον πολυκόφτη βρώμη
να γίνει σαν αλεύρι και ανακάτεψε
τη με αλατοπίπερο, ρίγανη και λίγο
σκόρδο σε σκόνη. Στο μείγμα αυτό πανάρεις τα κολοκυθάκια και τα ψήνεις
στο γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Δε θέλεις να ψηθούν
πολύ για να κάνουν κι αυτό το κρατς
όταν τα δαγκώνεις, αφού τα βουτήξεις
στο γιαούρτι που έχεις ανακατέψει με σκόρδο, ξίδι κι ελαιόλαδο.
0 Σχόλια