Η μηλόπιτα είναι από μόνη της ωραία! Αν την κάνεις μηλότουρτα γίνεται πανωραία!
Για τη βάση της φτιάχνεις ένα παντεσπάνι. Χτυπάς
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου με 1/2 κούπα ζάχαρη και 1 βανίλια
μέχρι
να φουσκώσουν και να γίνουν κρέμα. Ανακατεύεις 1/2 κούπα φαρίνα
κοσκινισμένη με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω
για να μην
ξεφουσκώσουν τα αυγά και βάζεις το μείγμα σε μια ανοιγόμενη φόρμα ή σε
ένα μικρό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Αφήνεις να κρυώσει το παντεσπάνι.
Κόβεις 2 μήλα σε κυβάκια και τα βράζεις με 1/4 κούπας ζάχαρη, 1/2 κούπα
νερό και 1 βανίλια μέχρι να μαλακώσουν.
Λίγο πριν σβήσεις τη φωτιά
διαλύεις σε 2 κουταλιές κρύο νερό 1 κουταλιά κορν φλάουρ και το ρίχνεις
στα μήλα να πάρει μια βράση.
Αφήνεις να κρυώσουν τα μήλα και τα στρώνεις πάνω στο παντεσπάνι μαζί με το σιρόπι. Πασπαλίζεις με λίγη κανέλα.
Αφήνεις να κρυώσουν τα μήλα και τα στρώνεις πάνω στο παντεσπάνι μαζί με το σιρόπι. Πασπαλίζεις με λίγη κανέλα.
Χτυπάς 1 κουτί φυτική σαντιγύ με λίγη ζάχαρη άχνη και καλύπτεις τα μήλα. Πασπαλίζεις με κανέλα κι είναι έτοιμη.
0 Σχόλια