Ελιές βρώσιμες

Θέλεις έναν εύκολο τρόπο να φτιάξεις βρώσιμες ελιές τώρα που είναι ο καιρός της συγκομιδής τους; Ακόμα κι αν δεν έχεις τις δικές σου ρίζες ελιές, πήγαινε μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σου και θα βρεις φρέσκες ελιές στην ποικιλία που προτιμάς. 

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεις τη συχνή αλλαγή νερού για να ξεπικρίσουν και μπορείς να φτιάξεις όλες τις ποικιλίες. Αναλόγως το μέγεθος τους ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος.

Για καθε 1 κιλό ελιές θα χρειαστείς 100 γραμ. χοντρό αλάτι και 1 κουταλάκι ξινό. Πλένεις τις ελιές κι αν το επιθυμείς κάνεις μια χαρακιά κάθετα σε όλο το μήκος της κάθε ελιάς χωρίς ν' ακουμπήσεις το κουκούτσι. Τις βάζεις σε πλαστικά μπουκάλια, μοιράζεις το αλάτι και το ξινό και γεμίζεις με νερό. Καλύπτεις με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο κάθε μπουκάλι. Το λάδι λειτουργεί σαν μεμβράνη προστασίας και δεν μουχλιάζουν οι ελιές. Αυτό ήταν. Τις ξεχνάς για 3 μήνες το λιγότερο σε ένα ντουλάπι. Κάθε φορά που θέλεις να ανοίξεις ένα μπουκάλι κόβεις τον πάτο του προσεκτικά μέσα στο νεροχύτη γιατί με τη ζύμωση έχουν δημιουργηθεί αέρια και πετάγεται το νερό και μεταφέρεις τις ελιές σε βάζο. Καλύπτεις με άλμη, ξύδι ή ελαιόλαδο κι αν θέλεις βάζεις και κάποια αρωματικά που σου αρέσουν.

Αν σου αρέσουν οι γεμιστές ελιές μπορείς να δοκιμάσεις τον τρόπο παρασκευής τους στο σπίτι πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο

Ελιές γεμιστές

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια