Τρουφάκια βρώμης με ινδοκάρυδο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτιάξεις ΑΥΤΑ τα τρουφάκια! Είσαι του πιο υγιεινού γλυκού; Θα τα λατρέψεις! Πιστεύεις πως τα υγιεινά γλυκά δεν είναι γευστικά; Καιρός να αναθεωρήσεις!!! Η αγαπημένη σου σοκολάτα είναι η bounty; Τρως όσα θέλεις χωρίς τύψεις! Θέλεις να χαρίσεις νόστιμα δωράκια από την κουζίνα σου; Με μια δόση μου βγήκαν 42 τρουφάκια! Θες κι άλλους λόγους ή σε έπεισα;
Βάζεις στο multi 200 ml νερό και 70γρ. ινδοκάρυδο να γίνουν μια κρέμα. Τη βάζεις σ' ένα μπολ με άλλα 80γρ. ινδοκάρυδο, 50γρ. κακάο, 3/4 κούπας μέλι ελαφρώς αραιωμένο ή πετιμέζι και 180 γρ. βρώμη αλεσμένη σε αλεύρι. Ζυμώνεις όλα μαζί τα υλικά, αφήνεις τη ζύμη για 10 λεπτά στην άκρη και πλάθεις τα τρουφάκια.
Η υφή τους δεν πρέπει να είναι εντελώς σφιχτή γιατί η βρώμη όσο μένει απορροφά υγρασία και στεγνώνουν κι άλλο. Αν τα επικαλύψεις με λιωμένη κουβερτούρα απογειώνονται αλλά δεν είναι απαραίτητο γιατί η γεύση τους είναι ήδη απόλυτα σοκολατοκαρυδένια! Μπορείς επίσης να τα τυλίξεις σε ινδοκάρυδο ή κακάο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια