Κέικ μαρμπρέ με χαρούπι

  Είναι κάτι φορές που θέλεις να φας κάτι γλυκό αλλά να μη φορτωθείς όλα αυτά που σε φορτώνει ένα γλυκό με τα όλα του. Μια τέτοια φορά είναι κι όταν πίνεις τον πρωινό σου καφέ το Σαββάτο κι έξω έχει συννεφιά και δείχνει να μην έχει ξημερώσει καλά ακόμα...
Αν λοιπόν στην κλασική συνταγή για κέικ μαρμπρέ χρησιμοποιήσεις ελαιόλαδο, βάλεις μισή ποσότητα αλεύρι βρώμης και μισή αλευρι για όλες τις χρήσεις, αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με κρυσταλλική στέβια που είναι κατάλληλη και για ψήσιμο, μειώσεις τα αυγά συμπληρώνοντας τα υγρά με χυμούς φρούτων και χρωματίσεις με χαρουπάλευρο αντί για κακάο εκτός από γλυκά ξεκινας τη μέρα και θρεπτικά.
Φυσικά δεν είχα συγκεκριμένη συνταγή. 
 Όπως τα περισσότερα όταν μου μπαίνει μια ιδέα, τα φτιάχνω "με το μάτι" κι αν βγεί καλό πρέπει να το ξανακάνω για να συγκρατήσω τί ακριβώς έβαλα. 
Έτσι κι αυτό έγινε δύο φορές.
Η στέβια που έχω είναι σε αναλογία 1:5 με τη ζάχαρη οπότε έβαλα λιγότερο από 1/3 της κούπας και τη χτύπησα με 2 αυγά. Πρόσθεσα 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1/2 κούπα χυμό ρόδι και πορτοκάλι, το ξύσμα ενός πορτοκαλιού, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουταλάκι σόδα και 2 κούπες αλεύρι (1 κούπα αλεύρι βρώμης και 1 κούπα για όλες τις χρήσεις). Στο 1/3 της ζύμης πρόσθεσα 2 κουταλιές σούπας χαρουπάλευρο και λίγο χυμό ακόμα για να έρθει την ίδια υφή με το υπόλοιπο. Έψησα στους 180 βαθμους για 40 λεπτά περίπου. 
Από πάνω έβαλα στέβια σε μορφή άχνης για να μην του λείπει τίποτα από το κανονικό και ζηλέψει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες