Ψητά λαχανικά

Κι έχεις προγραμματίσει να ψήσεις κίτρινη κολοκύθα να τιμήσεις κι εσύ το halloween, μη σε περάσουν για τίποτα παρακατιανή και στίβεις ένα πορτοκάλι, αφού εχεις κρατήσει και το ξύσμα του κι ανακατεύεις με σκόνη μουστάρδα, φρέσκο τζίντζερ, σκόρδο, θυμάρι, πάπρικα, αλάτι, κουρκουμά, κάρυ και λίγο μέλι.
Περιχύνεις την κολοκύθα που έχεις κόψει κυδωνατη και την αφήνεις να μαριναριστει λίγο πριν τη βαλεις στο φούρνο κι ανοίγεις το ψυγείο να πάρεις ένα λεμόνι που ξέχασες να βάλεις το χυμό και το ξύσμα του.
Και βλέπεις τα καρότα, τα μανιτάρια, μισό κουνουπίδι που σου έχει μείνει, κάτι πιπεριές Φλωρίνης και δυό μηλα και αφού τα ψήσεις όλα μαζί και σερβίρεις με ωμο ελαιόλαδο και γιαούρτι με μπαλσάμικο, ελαιόλαδο και πάπρικα καταλήγεις να στρώνεις το μπλε σουπλά και να πίνεις ούζα.
Πλήρης αποτυχία παραδοσιακού εορτασμού. Επιτυχία γεύσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες