Ελιές γεμιστές

Αν σου αρέσουν οι γεμιστές πράσινες ελιές τώρα είναι η εποχή να τις φτιάξεις οικονομικά σε μεγάλες ποσότητες και να τις απολαμβάνεις όλο το χρόνο. Δε χρειάζεται τόσο κόπο όσο νομίζεις, αρκεί να έχεις λίγη υπομονή και φυσικά φρέσκες ελιές.
Αν δεν έχεις δικές σου ελιές για να πάρεις την πρώτη ύλη, να σου πω πως τώρα στις λαϊκές αγορές πουλάνε οι παραγωγοί σε πολύ οικονομική τιμή φρέσκες ελιές κι έτσι μπορείς να αγοράσεις την ποσότητα που χρειάζεσαι χωρίς να κουραστείς για το μάζεμα τους. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τα κουκούτσια τους.
Σ' αυτό θα χρειαστείς οπωσδήποτε το γνωστό εργαλείο που βγάζουμε τα κουκούτσια και από τα κεράσια.

Αφού αδειάσεις όλες τις ελιές από τα κουκούτσια τους τις βάζεις σε μια βαθιά λεκάνη με νερό να τις καλύπτει και για κάθε 1 κιλό καρπό θα προσθέσεις 2 κουταλιές χοντρό αλάτι. Για 3-4 ημέρες αλλάζεις καθημερινά το αλατόνερο για να ξεπικρίσουν οι ελιές. Η γέμιση τους, τώρα, μπορεί να γίνει με πιπεριά Φλωρίνης ή με αμύγδαλα ασπρισμένα. Αν διαλέξεις την πιπεριά, όπως εγώ τότε κόβεις 2-3 πιπεριές για κάθε κιλό ελιές σε κομματάκια και τις γεμίζεις, διαφορετικά βάζεις από ένα μικρό αμύγδαλο σε κάθε ελιά. Τις βάζεις σε γυάλινα βάζα γεμίζοντας μέχρι πάνω. Για κάθε 1 κιλό ελιές βάζεις σε ένα λεκανάκι 100 γραμμάρια χοντρό αλάτι, 1 κουταλάκι ξινό, 1/2 κούπα ξύδι και 2 κούπες νερό. Ανακατεύεις καλά να διαλυθεί το αλάτι και μοιράζεις το μείγμα ισόποσα στα βάζα. Συμπληρώνεις με νερό μέχρι πάνω και προσθέτεις λίγο λάδι να τις καλύψει.
Ανακινείς καλά τα βάζα και τα αφήνεις σε σκοτεινό μέρος για 1 1/2 μήνα. 
 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια