Ρυζόγαλο με ινδοκάρυδο

Το ρυζόγαλο είναι μια από τις πιο εύκολες λύσεις σε περιπτώσεις υπογλυκαιμίας χειμώνα και καλοκαίρι, αφού τρώγεται και ζεστό αλλά και κρύο σαν παγωτό. Η κλασική του εκδοχή με βανίλια και κανέλα είναι γνωστή σε όλους. Σήμερα θα σου πω πως το έφτιαξα με ινδοκάρυδο και κακάο, που είναι κι αυτός ένας αγαπημένος συνδυασμός και πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσεις! 
Βάλε 1/2 κούπα ρύζι γλασέ με 1 1/2 κούπα νερό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να το απορροφήσει σχεδόν όλο. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα (κράτησε 1/2 κούπα από το γάλα στην άκρη), 1/2 κούπα ινδοκάρυδο και 1 κουταλιά κρυσταλλική στέβια ή 3-4 κουταλιές ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλεις. Στο γάλα που κράτησες ανακάτεψε καλά να διαλυθούν 2 κουταλιές κορν φλάουρ και μόλις το μείγμα ζεσταθεί πρόσθεσε το στην κατσαρόλα και άφησε το να σιγοβράσει μέχρι να δεις ότι αρχίζει να πήζει, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει. Μοίρασε το σε μπολάκια και πασπάλισε με σκόνη κακάο ή με τριμμένη κουβερτούρα. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου μπορείς να το βάλεις στο ψυγείο. 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια